Özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşidi bolonez sos, domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılıyor. Bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır. Bolonez sos evde yapımı da çok kolaydır. Evde Bolonez sos hazırlamak istiyorsanız işte size tarifi ve yapılışı...
Bolognese sosu, İtalyan mutfağında Bologna şehrine özgü et bazlı bir sos olan bolonez, geleneksel olarak "tagliatelle al ragù giydirmek" ve "lazanya alla bolognese" hazırlamak için kullanılır. İyi bir makarnanın olmazsa olmazı bolonez sos, yemeklerinde sos olarak da kullanılabilir. Denenmiş, çok lezzetli bolonez sos tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla bolonez sos tarifi bugünkü yazımızda hazırlanıyor. Makarnanın lezzetini katlayarak çoğaltan bolonez sosunu sizler de evde pişirmek isterseniz yazımızdan öğrenebilirsiniz.
BOLONEZ SOS TARİFİ:
MALZEMELER
200-250 gram yağsız kıyma
2 diş sarımsak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rende parmesan veya rende eski kaşar peyniri
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir arada kavurarak pişirin.
Sonra haşlanan makarnayla karıştırın.
Üzerine rende peynir serpin ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...