iltasyazilim
FD Üye
Bolu Kebabı
Malzemeler: 4 Adet Patlıcan 400 Gram Dana Kuşbaşı 2 Adet Kuru Soğan 250 Gram Mantar 2 Adet Domates Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Su Bardağı Etsuyu Yeteri kadar Sıvıyağ Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Domates (Süslemek İçin) Yapılışı:
* Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin
* Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın
* Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın
* İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin
* Diğer yandan, etleri bir tencereye alın
* Etler suyunu çekine dek kavurun
* Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin
* 34 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin
* 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin
* Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın
* Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin
* Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun
* Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın
* Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin
* Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın
Malzemeler: 4 Adet Patlıcan 400 Gram Dana Kuşbaşı 2 Adet Kuru Soğan 250 Gram Mantar 2 Adet Domates Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Su Bardağı Etsuyu Yeteri kadar Sıvıyağ Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Domates (Süslemek İçin) Yapılışı:
* Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin
* Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın
* Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın
* İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin
* Diğer yandan, etleri bir tencereye alın
* Etler suyunu çekine dek kavurun
* Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin
* 34 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin
* 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin
* Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın
* Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin
* Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun
* Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın
* Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin
* Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın