iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
mantar malzemesi :
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
12 demet maydanoz
karabiber,tuz
12 adet limon
HAZIRLANIŞI
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 23 dakika çevirin Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün İnce kıyılmış maydanoz serpin
Sıcakkek servis yapın
Mantarın hazırlanışı :
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 56 dakika kanştırarak kavurun
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
mantar malzemesi :
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
12 demet maydanoz
karabiber,tuz
12 adet limon
HAZIRLANIŞI
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 23 dakika çevirin Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün İnce kıyılmış maydanoz serpin
Sıcakkek servis yapın
Mantarın hazırlanışı :
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 56 dakika kanştırarak kavurun