Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bomba Grip Çorbası (Tavuk Suyuna)

Bomba Grip Çorbası (Tavuk Suyuna)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
*
Bomba Grip Çorbası (Tavuk Suyuna) Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet tavuk kalçalı baget
*1 adet soğan
*Kişi sayısı kadar diş sarımsak
*1 adet havuç
*Orta boy 1 adet patates
*1 küçük dal biberiye
*Karabiber
*Tuz
*Su tüm malzemelerin üzerini bir parmak geçecek kadar

Terbiyesi için;

*9 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı un
*1 yumurtanın tamamı

Bomba Grip Çorbası (Tavuk Suyuna) Tarifi Yapılışı Selamün* aleyküm, büyüklerimin olduğu bir sayfa öncelikle ellerinizden öpüyorum
Sizlere gerçekten şifa kaynağı bir tarif yazıyorum yapması bizden şifası Allahtan diyerek;
Bismillah, öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencerenin içerisine oturtuyoruz, ardından kabuğunu çıkardığımız soğanı yarıya kadar 4 e kesip ayırmadan üzerine koyuyoruz, aynı şekilde kabuğu soyduğumuz patatesi ortasını çizerek içerisine atıyoruz Kişi sayısı kadar sarımsağımızı kabuğunu çıkarıp içine bir bıçak darbesiyle çizik atıp yine ayırmadan içine atıyoruz, havucu 3 e bölüp atıyoruz ve biberiyemizi atıyoruz Çok olmamasına dikkat edin acı yapabilir ardından hepsinin üzerini geçecek kadar su döküp kapağını kapatıyoruz düdüklünün, 1 saat 15 dk pişiriyoruz, ardından etleri alıp patatesi ve havucu alıp geri kalanları süzüyoruz ve soğan sarımsakları diğer süzgeçin üzerin de kalanları atıyoruz Havuç, patatesi süzgeç ile suyun içine eziyoruz, tekrar ocağa alıp kaynayan suyun içine önce yeteri kadar tuz sonra didiklediğimiz etleri atıyoruz Kaynaması hafifleyecek, tekrar kaynamaya başlayınca yoğurt ,un, yumurta terbiyesini yapıp üzerine karabiber ekiyoruz Biraz elinizi bol tutabilirsiniz * Sulu etli karışımın içinden su ile terbiyeyi açarak tencereye döküp kıvamını bağlıyoruz, 5 dakika kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz
Dipnot; üzerine yağ yakmadım tavuk yeterince yağlı olunca gerek olmuyor siz duruma göre yakabilirsiniz
Afiyet olsun şifalı günler

858,497Konular
982,011Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt