iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
25 gram kuru soğan 3 gram sarımsak 15 gram zeytinyağı 20 gram tereyağı 100 gram dana bonfile 30 gram tatlı sivri biber 175 gram mantı (önceden hazırlanmış taze mantı) 50 gram domates püresi 3 gram karabiber 2 gram pul biber 5 gram tuz 16 demet taze nane 16 demet taze soğan 100 gram yoğurt
NASIL YAPILIR?
Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Varsa yağlı kısımlarını aldığınız bonfileyi küçük küpler halinde kesin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız tatlı sivri biberleri ince ince doğrayın Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz taze nane yaprakları ve taze soğanları incecik kıyın Önceden hazırlanmış taze mantıyı, geniş bir tencerede kaynamakta olan suda haşlayın Derin bir tavada zeytinyağını kızdırın Küçük parçalar halinde doğranmış soğan ve sarımsakları soteledikten sonra bonfile parçalarını ekleyin Yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin Tatlı sivri biber ve taze soğan parçalarını katıp soteleme işlemini sürdürün Domates püresini ilave ettikten sonra kısık ateşte 56 dakika kadar pişirin Haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantıyı, sos tenceresine aktarın Tereyağı ilave edip son kez karıştırdıktan sonra servis tabağına alın Yoğurt ve ince ince doğranmış taze nane yaprakları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın
25 gram kuru soğan 3 gram sarımsak 15 gram zeytinyağı 20 gram tereyağı 100 gram dana bonfile 30 gram tatlı sivri biber 175 gram mantı (önceden hazırlanmış taze mantı) 50 gram domates püresi 3 gram karabiber 2 gram pul biber 5 gram tuz 16 demet taze nane 16 demet taze soğan 100 gram yoğurt
NASIL YAPILIR?
Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Varsa yağlı kısımlarını aldığınız bonfileyi küçük küpler halinde kesin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız tatlı sivri biberleri ince ince doğrayın Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz taze nane yaprakları ve taze soğanları incecik kıyın Önceden hazırlanmış taze mantıyı, geniş bir tencerede kaynamakta olan suda haşlayın Derin bir tavada zeytinyağını kızdırın Küçük parçalar halinde doğranmış soğan ve sarımsakları soteledikten sonra bonfile parçalarını ekleyin Yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin Tatlı sivri biber ve taze soğan parçalarını katıp soteleme işlemini sürdürün Domates püresini ilave ettikten sonra kısık ateşte 56 dakika kadar pişirin Haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantıyı, sos tenceresine aktarın Tereyağı ilave edip son kez karıştırdıktan sonra servis tabağına alın Yoğurt ve ince ince doğranmış taze nane yaprakları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın