
Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin ya da tereyağı(oda ısısında yumuşamış olmalı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin kulak göğsü kıvamında olacak)
- 3 kutu bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve margarin8 uygunca karıştırılır.
- Daha sonra tüm materyaller eklenerek yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- Üzerini bonbonlarla süsleyip evvelden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.
- Kurabiyelerin altına bakarak piştiğini denetim edebilirsiniz.
- Fırından çıktığında kurabiyelerin üzeri yumuşak olmalı soğudukça sertleşecektir.