iltasyazilim
FD Üye
Borani Tarifi
Borani İçin Zorunlu Malzemeler
2 Nehir Bardağı Süt
12 Dere Bardağı Su
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
Yeterince Tuz
Borani Yemeğinin Yapılışı
Ispanakları bol suyla birkaç defa yıkayın Yapraklarını dallarından ayırın Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 45 dakika dek pişirerek yumuşatın Delinmiş kepçeyle çıkarın Bir süzgecin içine koyarak pozitif suyunu salmasını bekleyin
Küçük bir tencereye bir dere bardağı değişken yağı koyun İçine unu ek edin Aralıksız karıştırarak un pembeleşinceye dek kavurun Süt ve suyu ek edin Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin 1 dakika dek birlikte kavurduktan sonta ateşten alın
Yemeğiniz piştikten daha sonra Üstüne sarmısaklı yoğurt yayınlama Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın Afiyet olsun *
Borani İçin Zorunlu Malzemeler
2 Nehir Bardağı Süt
12 Dere Bardağı Su
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
Yeterince Tuz
Borani Yemeğinin Yapılışı
Ispanakları bol suyla birkaç defa yıkayın Yapraklarını dallarından ayırın Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 45 dakika dek pişirerek yumuşatın Delinmiş kepçeyle çıkarın Bir süzgecin içine koyarak pozitif suyunu salmasını bekleyin
Küçük bir tencereye bir dere bardağı değişken yağı koyun İçine unu ek edin Aralıksız karıştırarak un pembeleşinceye dek kavurun Süt ve suyu ek edin Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin 1 dakika dek birlikte kavurduktan sonta ateşten alın
Yemeğiniz piştikten daha sonra Üstüne sarmısaklı yoğurt yayınlama Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın Afiyet olsun *