Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Borani ( Urfa Usulü Yöresel )

Borani ( Urfa Usulü Yöresel )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler

*2 kilo pazı (sadece sapları)
*2 adet soğan
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı börülce
*1 kilo et (iri doğranmış kuşbaşı)
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber

Servis için;


*Yuvalama
*Yoğurt
*Sarımsak

Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi Yapılışı Öncelikle söylemeliyim zahmetli bir yemek ama çok lezzetli mutlaka denemelisiniz ?
Nohut ve börülceyi düdüklü tencerede güzelce haşlayalım bi kenara koyalım beklesin bizi
Pazı saplarını çok ince şekilde doğrayalım (çok küçük olması gerekiyor arkadaşlar robotta çekmeyin elde doğrayın)
Doğradığımız pazı saplarını düdüklü tencerede tabiri caizse vıcığı çıkana kadar pişirelim sonrasında haşladığımız sapları tel süzgeçte süzelim ve el yardımıyla ezelim süzgeçte onlarıda kenara alalım
Sıra geldi etimize onuda düdüklü tencerede güzelce pişirelim suyunu dökmeyin yemekte kullanılacak
Küçük küçük soğanları doğrayalım salçamızı ekleyelim etleri ekleyelim güzelce sonrasında tenceremize su ilave edelim (biz çok yaptığımız için ortalama 2 litre koyuyoruz)
Suyun kaynama noktasında pazıları ekleyelim sonrasında nohut ve börülceleri ilave edelim baharatlarıda katalım güzelce pişirelim
Servis esnasında kızarttığımız yuvalamaları ve yoğurt sarımsak ekleyelim afiyetle mideye indirelim
 

Similar threads

Urfa Usulü Elimin Lezzeti Müthiş Borani Tarifi İçin Malzemeler *4 kg pazı yani urfa dili pancar *Yarım kilo parça et *2 su bardağı nohut *1 çay bardağı kuru börülce biz lavlaz deriz *1 yemek kaşığı toz biber *1 yemek kaşığı domates salçası *Kase yoğurt *2 diş sarımsak *1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Urfa Usulü Borani Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı kuru börülce *Bir büyük kuru soğan *Haşlanmış nohut *500 gr kuş başı et *500 gr ıspanak veya pazı *1 yemek kaşığı domates salçası *Göz kararı tuz KÖFTESİ İÇİN *3*su bardağı ince bulgur *500 gr yağsız kıyma *İsot *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Antep Usulü Borani Tarifi İçin Malzemeler *1 Kg ıspanak *Yarım kg kuşbaşı et *300 gr nohut *1, 5 su bardağı ince bulgur *Yarım bardak irmik *1 yemek kaşığı un *200 gr yağsız kıyma *2 tatlı kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı domates salçası *Tuz *Karabiber Antep Usulü Borani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Borani (Nizip Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *350 gr yemeklik kuşbaşı et (haşlanmış) *1 5 su bardağı haşlanmış nohut *4 su bardağı etsuyu *1 demet ince doğranmış pazı (Gaziantep te pancar denir) *1 orta boy kuru soğan (küçük doğranmış) *1 yemek kaşığı biber salçası *15 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Urfa Usulü Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *150 gr kuzu eti *2 su bardağı pilavlık bulgur *1 baş soğan *1 tane bir kırmızı taze biber *Yarım yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı toz biber (çok dolu olmasın) *Tuz *Karabiber *4 su bardağı su Urfa Usulü Etli Bulgur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt