iltasyazilim
FD Üye
Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo pazı (sadece sapları)
*2 adet soğan
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı börülce
*1 kilo et (iri doğranmış kuşbaşı)
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Servis için;
*Yuvalama
*Yoğurt
*Sarımsak
Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi Yapılışı Öncelikle söylemeliyim zahmetli bir yemek ama çok lezzetli mutlaka denemelisiniz ?
Nohut ve börülceyi düdüklü tencerede güzelce haşlayalım bi kenara koyalım beklesin bizi
Pazı saplarını çok ince şekilde doğrayalım (çok küçük olması gerekiyor arkadaşlar robotta çekmeyin elde doğrayın)
Doğradığımız pazı saplarını düdüklü tencerede tabiri caizse vıcığı çıkana kadar pişirelim sonrasında haşladığımız sapları tel süzgeçte süzelim ve el yardımıyla ezelim süzgeçte onlarıda kenara alalım
Sıra geldi etimize onuda düdüklü tencerede güzelce pişirelim suyunu dökmeyin yemekte kullanılacak
Küçük küçük soğanları doğrayalım salçamızı ekleyelim etleri ekleyelim güzelce sonrasında tenceremize su ilave edelim (biz çok yaptığımız için ortalama 2 litre koyuyoruz)
Suyun kaynama noktasında pazıları ekleyelim sonrasında nohut ve börülceleri ilave edelim baharatlarıda katalım güzelce pişirelim
Servis esnasında kızarttığımız yuvalamaları ve yoğurt sarımsak ekleyelim afiyetle mideye indirelim
*2 kilo pazı (sadece sapları)
*2 adet soğan
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı börülce
*1 kilo et (iri doğranmış kuşbaşı)
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Servis için;
*Yuvalama
*Yoğurt
*Sarımsak
Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi Yapılışı Öncelikle söylemeliyim zahmetli bir yemek ama çok lezzetli mutlaka denemelisiniz ?
Nohut ve börülceyi düdüklü tencerede güzelce haşlayalım bi kenara koyalım beklesin bizi
Pazı saplarını çok ince şekilde doğrayalım (çok küçük olması gerekiyor arkadaşlar robotta çekmeyin elde doğrayın)
Doğradığımız pazı saplarını düdüklü tencerede tabiri caizse vıcığı çıkana kadar pişirelim sonrasında haşladığımız sapları tel süzgeçte süzelim ve el yardımıyla ezelim süzgeçte onlarıda kenara alalım
Sıra geldi etimize onuda düdüklü tencerede güzelce pişirelim suyunu dökmeyin yemekte kullanılacak
Küçük küçük soğanları doğrayalım salçamızı ekleyelim etleri ekleyelim güzelce sonrasında tenceremize su ilave edelim (biz çok yaptığımız için ortalama 2 litre koyuyoruz)
Suyun kaynama noktasında pazıları ekleyelim sonrasında nohut ve börülceleri ilave edelim baharatlarıda katalım güzelce pişirelim
Servis esnasında kızarttığımız yuvalamaları ve yoğurt sarımsak ekleyelim afiyetle mideye indirelim