iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 gr dana parça et (kemikli)
8 yaprak lahana
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet küçük havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın
Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin Üzerine 1 kaşık un ilave edin 45 sefer karıştırın Et suyunu tekrar 10 bardak suya
tamamlayın Küp küp doğranmış havucu ilave edin Patatesleri ve kerevizi doğrayın 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın
250 gr dana parça et (kemikli)
8 yaprak lahana
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet küçük havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın
Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin Üzerine 1 kaşık un ilave edin 45 sefer karıştırın Et suyunu tekrar 10 bardak suya
tamamlayın Küp küp doğranmış havucu ilave edin Patatesleri ve kerevizi doğrayın 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın