
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr kadayıf
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tatlıyı yapmaya başlamadan evvel şerbetini hazırlayalım. Zira şerbet soğuk tatlı sıcak olması gerekir.
- Tencereye şekeri ve suyu, 1 dilim limonu ekleyelim.
- Şerbet kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynaşması kâfi olacaktır.
- Tepsiye kadayıfları alalım. Tel tel açalım.
- Tereyağı eritelim, sıvı yağı içine karıştırıp hazır edelim.
- Cevizi rondoda çekelim.
- Kadayıfı yarısını bir kenara alalım.
- Kalan yarısına yağın bir kısmını üzerine gezdirerek dökelim ve elimizle kadayıf yedirelim ve tepsiye bastırarak yerleştirelim.
- Ceviz içini çokça serpelim.
- Kadayıfın öbür yarısına kalan yağı dökelim elimizle düzgünce yedirelim tepsinin üstüne bastıralım. (ben küçük bir tava kapağı ile bastırdım)
- 170 derece de evvelce ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim.
- Tepsinin altının düzgün kızarması için son +5dakika fırının yalnızca alt ayarına getirip borcamda ki tatlıyı fırının en altına alalım. İstediğimiz üzere kızarınca fırından alalım.
- Artık gelelim en kıymetli kısma.
- Kadayıf tatlısının birinci sıcağı geçince yani 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine eşit halde dökelim, dilimleyelim.
- 3-4saat sonra servis edebiliriz.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
????.