Borcum vardi Times New Roman, Times, serifBorcum vardi Times New Roman, Times, serif Times New Roman, Times, serifOldukça yaşlı bir adam ,kendisi gibi kamburalaşıp yere yanaşmış bir ağacın altında ağlıyordu Birazcık önce irikıyım bir genç yanına sokulmuş ve kendisinden içki parası istedikten daha sonra üstelik tokat atmıştı Ihtiyar adamın yere yıkıldığını görenler, anında yardımına koşup: Geçmiş olsun büyükbaba ,dediler O serseri ne istedi ancak senden? Adamcağız bir şey olmamış gibi toparlanmaya çalışırken: Eski bir borcum vardı, onu istedi , dedi Yapması gerekeni yaptı sadece Çevresindekiler, ihtiyar adamı yerden kaldırdıktan sonradan eline bastonunu tutuşturup aceleyle işlerine koşuştular Herkes ayrıldığında, hadiseyi başından beri görmüş olan bir delikanlı onun koluna girerek: Pozitif hırpalandınız, dedi Ağacın gölgesinde biraz oturalım mı? Ihtiyar adam bezginlik bakışlarını yukarıya yöneltip : Benim bu ağacın aşağı dinlenmeye hakkım yok yavrum dedi Ölünceye değin da olmayacak Delikanlı, söylenenden bir şey anlamamıştı Meraklı gözlerle kendisine bakarken, onun tekrar hıçkırıklara boğulduğunu farketti Ihtiyar adam ,iniltiye benzeşen bir sesle: Elli sene dek önceydi,diye devam etti Rahmetli babamı,sigara parası elde etmek için bu ağacın altında azarlamıştım Yani birazcık önce evladımın beni dövdüğü yerde Delikanlı ne diyeceğini bilemedi ve acilen azıcık daha halsiz görünen ihtiyarın sakinleşmesini bekledikten daha sonra, onu arabayla evine bırakmayı öneri etti Adam, titreyen adımlarla yoluna koyulurken: Evim epeyce uzaklarda yavrum Fakat ben yürüye yürüye gideceğim oraya Babamın da onu azarladıktan sonra, üzüntüsünden yayan döndüğü gibi Keza büyük kasaba dışındaki kabristana uğrayıp bir Yasin le öpeceğim ellerinden