börek çorbası öbür kayseri yemeği değişik börekler değişik çorbalar degişik çorbalar kayseri börekleri yöresel börekler 250 gr eksik yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 dere kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin Kıymayı ilave ederek kavurun Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın Kavrulmuş kıymayı ekleyip azıcık su ile sert bir hamur yapın Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı Üçgen biçiminde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde ufak kareler emin Tepsiye alın ve yaklaşık 66,5 saat kurumaya bırakın Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek adamakıllı pişirin Hazırladığınız hamurları ekleyip 1015 dakika daha kaynatın Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın 2 dakika dek kaynattıktan daha sonra öteki tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin Çok az yağda salça ve naneyi ezin Yemeğin üstüne karabiberle birlikte gezdirin Sıcak olarak