Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Börek de Olur Tatlı da: Bir Yufkadan Çıkarabileceğiniz 10 Yaratıcı Tarif

Börek de Olur Tatlı da: Bir Yufkadan Çıkarabileceğiniz 10 Yaratıcı Tarif

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-cfb6fbea16c2d7e7c6b81e5daa853f4a656ced94.jpg


Mutfakların bir numaralı kurtarıcısı, davetsiz konukların fiks menüsü yufka ve ondan yapılan pek çok yaratıcı tarif! Senin yerin apayrı!


1. Yufka Lahmacun Tarifi




Lahmacunumuzu meskende iki dakikada yapabiliriz, kimse bizi durduramaz!

Malzemeler

6 yufka 

1/2 kg dana kıyma 

2 domates 

2 maydanoz 

2 soğan 

5 YK tereyağı 

2 YK biber salçası 

Tuz 

Karabiber

Yapılışı: Yufkaların ortasına yağ sürüp ikişer adedini üst üste koyarak kalınlaştırın. Bir kaseyi karşıt çevirerek yuvarlaklar çıkarın.  Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı yayın. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.

2. Çikolatalı Yufka Tarifi



Biraz da ağzımız tatlansın! 

Malzemeler

4 adet yufka 

3 paket sütlü çikolata 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 su bardağı süt 

2 yemek kaşığı toz şeker 

1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık

Yapılışı: Yufkalardan birini düz bir tabana serip eritilmiş tereyağı ve süt karışımı ile ıslatın. Üzerine biraz toz şeker ve ceviz/fındık serpin. Benmari yolu erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Daha sonra yufkayı dikdörtgen formunda katlayın. Başka yufkalara da birebir süreçleri uygulayın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

3. Yufka Mantısı Tarifi



Mantı müptelaları bilirler ki her şeyden mantı yapılabilir. Kâfi ki içinde mantı aşkı mevcut olsun!

Malzemeler

4 yufka 

300 gr kıyma 

1 soğan 

Tuz 

Karabiber 

1 çay bardağı sıvıyağ 

1 çay Bardağı Ayran 

Sarımsaklı yoğurt 

Pulbiber

Yapılışı: Soğanımızı rondo yardımıyla kıyıp kıyma, tuz ve karabiberle birlikte bir karıştırma kabında karıştırıyoruz. Yufkalarımızı iki eşit modüle ayırıp 8 yarım yufka elde ediyoruz. Yarım yufkayı masaya yayıp üzerine fırçayla evvel ayran, daha sonra sıvıyağ sürüyoruz. Kenarlarını biraz içe hakikat kıvırıp kıymanın bir modülünü alıp yufkanın geniş kenarına seriyoruz ve rulo formunda kıvırıp, 2 cm'lik kesimler halinde kesiyoruz. Yağlanmış yahut pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak halde diziyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber döküp servis ediyoruz.

4. Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Tarifi



Malzemeler

8 baklava yufkası 

2 yumurta 

2 su bardağı süt 

3/4 su bardağı ayçiçeği yağı 

1 çay kaşığı kabartma tozu 

İç gereç için 

500 gr beyaz peynir 

Yarım demet maydanoz 

Üzeri için 

Susam yahut çörekotu 1 yumurtanın sarısı

Yapılışı: Yumurtalarla, süt, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Dikdörtgen geniş kenarlı cam kabı düzgünce yağlayın. Bir baklava yufkasını içine yayıp fazlalıkları kabın dışına sarkıtın. Üzerine yumurtalı harçtan yayın. İkinci yufkayı iri kesimlere ayırarak üzerine serpiştirin. Tekrar yumurtalı harçtan dökün. İç harcı için, peyniri ufalayın. Maydanozları ince kıyıp peynire ek ederek harmanlayın. İç harcın 1/3’ünü hazırladığınız yufkaların üzerine yayıp, üzerine iri parçalayıp ortalarına yumurtalı harçtan sürdüğünüz 5 yufkayı yayın. Kalan peynirli harcın yarısını yufkaların üzerine yayın. 1 yufkayı ayırarak kalan yufkaları da tıpkı formda harcın üzerine iri parçalayıp yumurtalı harçla birlikte yayın. Son olarak bir yufkayı bütün olarak üzerine yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkaları bıçak yardımıyla kesip düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörekotu serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

5. Karnıyarık Yufka Tarifi



Patlıcan yoksa yufka yesinler aaa!

Malzemeler 

4 yufka 

1 çay bardağı süt 

1 çay bardağı zeytinyağı 

İç malzemeleri

2 haşlanmış orta uzunluk patates 

Maydanoz 

Beyaz peynir 

Tuz 

Karabiber 

Üst Materyali: Biber 

Domates 

1 yumurta sarısı

Yapılışı: Haşlanan patateslerimizi bir kaba alıp çatal yardımıyla eziyoruz. Üzerine kalan iç materyallerini de koyup karıştırıyoruz.  Yufkamızı düz bir yere serip yarısına karıştırdığımız zeytinyağı ve sütten sürüyoruz ve öteki yarısını üstüne kapatıyoruz. Üzerine tekrar yağlı karışımdan sürüp 4 tane üçgen kesime ayırıyoruz. Her üçgene iç harcımızdan koyup yufkamızın kenarlarını içe yanlışsız kıvırıyoruz. Üstlerine çok derin olmayacak halde bıçakla çizik atıp dilimlenmiş domates ve biber yerleştirip (tüm yufkalara birebir süreci uyguladıktan sonra) yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. Fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

6. Yufkalı Çıtır Sosis Tarifi



Malzemesi az, lezzeti bol!

Malzemeler

10 adet sosis 

1 yufka 

Ayçiçek yağı 

Kürdan

Yapılışı: Sosisleri yufkaların ortasına yerleştirip sarın. Kürdanları eşit aralıklarla batırıp 2 parmak genişliğinde kesin. Ayçiçek yağını ısıtıp sosisli yufkaları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Dilediğiniz bir sosla servis yapın.

7. Kuru Yufka Tatlısı Tarifi



Malzemeler

Tepsinin büyüklüğüne nazaran 10 - 12 adet kuru yufka  

1 kase süt 

1 çay bardağı su 

2 adet yumurta 

1/2 su bardağı kavrulmuş ve ince çekilmiş fındık 

Şerbeti için

2,5 su bardağı şeker 

3 su bardağı su 

Yarım limon suyu

Yapılışı: Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Sonra şeker ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamına gelince limon suyu ek ederek 7 - 8 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakın. 2 yumurta çırpılarak üzerine süt ve su ekleyin. 1 yufkayı tepsiye yerleştirin. Tepsi daha büyükse boş kalan kısımlara da kırılan yufka modülleri yerleştirilebilirsiniz. Sütlü karışımı yufkaların üzerinde gezdirilerek yufkaların ıslanması sağlayın. İkinci yufkayı koyup tekrar sütlü karışımla ıslatın ve her tarafına ince çekilmiş fındık serpiştirin. Üzerine tekrar yufka konup ıslatın. Her iki kat yufkanın ortasına fındık koyun. Bütün yufkalar bittikten sonra üzerine kalan sütlü karışımı tekrar gezdirin. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarılan tatlı ılıdıktan sonra üzerine hazırlanan soğuk şerbet gezdirin. Kuru Yufka Tatlısı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek servis edebilirsiniz.

8. Humuslu Yufka Tarifi



Malzemeler

2 yufka 

1 SB humus 

150 gr beyaz peynir 

4 YK zeytin

Doğranmış 2 domates 

4-5 yaprak fesleğen 

3 YK zeytinyağı

Yapılışı: Domatesleri küp doğrayın. Zeytin, beyaz peynir ve fesleğenle karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tuz ve biberle tatlandırın. Yufkaları küçük kareler halinde eşit bir biçimde kesin. Bir muffin kabını yağlayıp yufkaları üst üste çanak üzere olacak biçimde, ortalarını çukur bırakarak yerleştirin. Üstlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Bu formda 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yufkaları soğuduktan sonra kaplardan çıkararak yarısına gelecek kadar humus doldurun. Üzerlerine hazırladığınız domatesli karışımından paylaştırın.

9. Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi



Muskaların en tatlısı!

Malzemeler

12 baklavalık yufka 

100 gr tereyağ 

Muhallebi Malzemeleri 

1 bardak süt 

Yarım çay bardağı irmik 

Yarım çay bardağı şeker 

Ceviz 

Şerbet Malzemeleri 

2 su bardağı su 

2 su bardağı şeker 

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: 

Şerbet Tanımı: Limon suyu dışındaki tüm materyalleri bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. kaynadığında altını kısıp yoğunlaşana kadar ocağın altını kapatmıyoruz. Yoğunlaşınca limon suyunu da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 

Muhallebi Tanımı: Tüm materyalleri bir tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. Tereyağımızı eritip düz bir yere serdiğimiz bir yufkaya sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı da serip tereyağı sürüyoruz. (6 yufka olana kadar birebir süreci tekrarlıyoruz.) En üste de yağ sürüp 4 uzun şerit olacak halde uzunluğuna kesiyoruz. Birinci şeridin size bakan ucuna bir ölçü irmikli muhallebiden koyuyoruz ve üzerine az ceviz ek edip muska halinde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz. Öteki kalan 6 yufkaya da birebir formda ortalarına tereyağı sürüp, üst üste yerleştirdikten sonra muhallebisini koyup muska halinde sarıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine şerbet döküp çekmesini bekliyoruz. İsteğe bağlı üstüne Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

10. Kolay Su Böreği Tarifi



Malzemeler

6 tane böreklik taze yufka 

Sosu için; 

Yarım su bardağı süt 

Yarım su bardağı sıvıyağ 

Yarım su bardağı su

2 tane yumurta 

İç harcı için; 

Kaşar peyniri 

Beyaz peynir 

Maydanoz 

Üzeri için; 1 adet yumurta

Susam

Yapılışı: Derin bir kabın içinde sos için gerekli olan süt, yumurta, su ve sıvı yağı düzgünce çırpalım. Başka bir kaba iç harcı için beyaz peynir ve rendelenen kaşarları alalım. Bir ölçü maydanoz doğrayalım ve tüm gereçleri güzelce harmanlayalım. Fırın tepsisini yağlayalım ve bir adet yufkayı tepsiye yerleştirelim. Yufkanın üzerine sosu gezdirelim ve fırça yardımı ile yayalım. Daha sonra 2 yufkayı birkaç modüle bölelim, sosa batırdıktan sonra tepsiye yayalım. İç harcın yarısını yufkanın üzerine serpiştirelim. Ardından 2 adet yufkayı da birkaç modüle bölelim. Sosa buladıktan sonra tepsiye serelim. Kalan iç harcın tamamını yufkaların üzerine yayalım. Kalan son yufka ile büsbütün tepsinin üzerini kapatalım.1 adet yumurtayı çırpıp yufkanın üzerine sürelim ve susam dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Her şeye doyulur, hamur işine doyulmaz! Semtindeki yufkacılar GetirÇarşı’da!



Semtindeki yufkacılardan sipariş vermek için tıkla!
 

Similar threads

Yufka İle Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler *8 adet yufka *3 yemek kaşığı yoğurt *2 yumurta *Yarım çay bardağı süt veya su (tercihe göre) *Yarım çay bardağı sıvı yağ *Tuz İç harç için; *Haşlanmış patates (tercihe göre lor peyniri ya da ıspanak) Yufka İle Patatesli Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 adet günlük yufka *Yarım demet maydanoz *1 yumurta *Yarım bardak eritilmiş tereyağı *Yarım bardak sıvı yağ *1 Su bardağı su *1 Su bardağı süt *Çörekotu *250 gram tam yağlı beyaz peynir Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı Doğradığımız maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Baklavalık yufka ile el açması börek keyfini yaşamak isteyenlere özel eksiksiz bir tanım hazırladık. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir börek için baklavalık yufkadan börek tanımını kesinlikle denemelisiniz. Bu tanımda incecik yufkaları yırtamadan açıyor ve efsane iç materyalini hazırlayarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Naneli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 adet yufka Ara malzeme : *3 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı sirke *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı yağ *Yarım su bardağı su Üstü için : *1 adet yumurta *Çörek otu İç harcı için : *Beyaz peynir *7 8 dal maydanoz *Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yufka (Kalın olmasın istiyorsanız 2 yufka ile de yapılabilir ) *Tereyağı (Tereyağ sevmeyenler sıvı yağ ile yapabilir) *2 su bardağı süt İçi İçin: *Peynir, *1 tutam maydanoz *(Arzuya göre iç malzemesini değiştirebilirsiniz kıymalı pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt