iltasyazilim
FD Üye
Börek “Mayalı Samsa Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1+12 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kuru maya
İç Harcı için;
*400 yarım yağlı dana kıyma
*4 tane orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş margarin
Börek “Mayalı Samsa Tarifi Yapılışı İlk önce hamur malzemelerini yoğuralım ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ayni anda iç harcı hazırlayalım
Bir yandan da margarini eritelim
Yoğrulan hamuru 3 parçaya ayıralım
Ayrılan hamuru her birini tek tek yuvarlak bir şekilde oklava yardımıyla açılır
Açılan hamura eritilen margarinden her yerine gelecek şekilde sürülür
Sürdükten sonra rulo şekilde katlanır ve yumurta büyüklükte bıçak yardımıyla kesilir*Kestikten sonra dolapta 30 dk dinlendirilir
Dinlen bezeyi kenarlarından başlayacak şekilde merdane yardımıyla açılır
Açtıktan sonra iç harçtan koyulur ve üçgen verecek şekilde kapatılır
Bezeyi açarken fırını 210 dereceye ayarlanır
Hazır olan samsalar fırın tepsiye dizilir
Yumurtayı çatal ile çırpılır ve üzerine sürülür
Susam serpilir ve fırına verilir
Pişen samsaları kapaklı bir kaba kaldırılır bir 30 dk dinledirildikten sonra Afiyetle Servise sunulur
*4 su bardağı un
*1+12 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kuru maya
İç Harcı için;
*400 yarım yağlı dana kıyma
*4 tane orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş margarin
Börek “Mayalı Samsa Tarifi Yapılışı İlk önce hamur malzemelerini yoğuralım ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ayni anda iç harcı hazırlayalım
Bir yandan da margarini eritelim
Yoğrulan hamuru 3 parçaya ayıralım
Ayrılan hamuru her birini tek tek yuvarlak bir şekilde oklava yardımıyla açılır
Açılan hamura eritilen margarinden her yerine gelecek şekilde sürülür
Sürdükten sonra rulo şekilde katlanır ve yumurta büyüklükte bıçak yardımıyla kesilir*Kestikten sonra dolapta 30 dk dinlendirilir
Dinlen bezeyi kenarlarından başlayacak şekilde merdane yardımıyla açılır
Açtıktan sonra iç harçtan koyulur ve üçgen verecek şekilde kapatılır
Bezeyi açarken fırını 210 dereceye ayarlanır
Hazır olan samsalar fırın tepsiye dizilir
Yumurtayı çatal ile çırpılır ve üzerine sürülür
Susam serpilir ve fırına verilir
Pişen samsaları kapaklı bir kaba kaldırılır bir 30 dk dinledirildikten sonra Afiyetle Servise sunulur