iltasyazilim
FD Üye
Yufka nasıl açılır
Börek için yufka nasıl açılır
kolay yufka nasıl açılır
Yufka, yufka açmasını bilenler için çok kolay, öğrenmek isteyenler için fazla kuvvet görünen bir el becerisidir Anlatılarak ya da yufka açan birini seyrederek, öğrenme imkanı çok zor Fakat, yufka açtırmak için bazı temel bilgileri edindikten daha sonra işi pratik yaparak çözmek fazla basit Kendim, tariflerini verdiğim kete ‘gözleme ’ ve yufka bazlamaları yapa yapa öğrendim Özellikle kete gerçekleştirmek, bu işin en kolay yolu Gerek hamurunun özelliği, gerekse yufkasının kalın olması, yufka açmayı öğrenmek isteyenler için ideal bir kurstur
Yufka açmanın inceliklerine gelince, yüksek randımanlı cümle parçası edilen börek ve baklava hamurları için üretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak Yoğurulan hamurdan ihtiyacınıza uygun büyüklükte, parçalar kopartılacak Bu parçalar hiç un kullanılmadan, avuç içinde döndüre döndüre pürüzsüz beze yapılacak Bir miktar unla birlikte beze, yufka açılacak zemin üstüne konulacak El ile beze üzerine bastırılarak, beze yassılaştırılacak Önce, merdane bezenin bütün orta yerine konulacak ve ileri geri hareketle beze yassıltılacak Zaman içerisinde kazanılacak el becerisi ile merdane hareketleri, bezeyi kendi etrafında döndüre döndüre büyütecek
Beze, tatlı tabağı büyüklüğüne ulaştığında merdanenin görevini oklava alacak Beze üstüne un serpilecek ve oklava resimde görüldüğü gibi, gevşemiş beze üzerindeki tepede olan çizgi yönünde döndürülerek hareket ettirilecek Oklavanın ikinci hareketinde konumu, resimde görünen sol yanındaki açısal çizgiye paralel olacak Saat üzerindeki 6 rakami ile 8 rakamı arasındaki tarafsızlık oklavanın hareketinde püf noktasıdır Bu açıyı karşılamak için, ya hamur döndürülecek veya oklava o konuma getirilecek Hamuru açarken birincil başlarda hamuru, o açıklıkta döndürebilirsiniz Hamur çapı büyüdüğü vakit oklavanın o açıklıkta konumlanması gerekir
Açılan hamur oklavaya sarılarak tek yönlü hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek, hamuru istediğiniz büyüklükte yufka olarak açabilirsiniz Bezelerin dairesel ve akıcı açılmasının en önemli şartı, oklavanın her seferinde fotoğraf üzerindeki açı değin pozisyon almasıdır *
Börek için yufka nasıl açılır
kolay yufka nasıl açılır
Yufka, yufka açmasını bilenler için çok kolay, öğrenmek isteyenler için fazla kuvvet görünen bir el becerisidir Anlatılarak ya da yufka açan birini seyrederek, öğrenme imkanı çok zor Fakat, yufka açtırmak için bazı temel bilgileri edindikten daha sonra işi pratik yaparak çözmek fazla basit Kendim, tariflerini verdiğim kete ‘gözleme ’ ve yufka bazlamaları yapa yapa öğrendim Özellikle kete gerçekleştirmek, bu işin en kolay yolu Gerek hamurunun özelliği, gerekse yufkasının kalın olması, yufka açmayı öğrenmek isteyenler için ideal bir kurstur
Yufka açmanın inceliklerine gelince, yüksek randımanlı cümle parçası edilen börek ve baklava hamurları için üretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak Yoğurulan hamurdan ihtiyacınıza uygun büyüklükte, parçalar kopartılacak Bu parçalar hiç un kullanılmadan, avuç içinde döndüre döndüre pürüzsüz beze yapılacak Bir miktar unla birlikte beze, yufka açılacak zemin üstüne konulacak El ile beze üzerine bastırılarak, beze yassılaştırılacak Önce, merdane bezenin bütün orta yerine konulacak ve ileri geri hareketle beze yassıltılacak Zaman içerisinde kazanılacak el becerisi ile merdane hareketleri, bezeyi kendi etrafında döndüre döndüre büyütecek
Beze, tatlı tabağı büyüklüğüne ulaştığında merdanenin görevini oklava alacak Beze üstüne un serpilecek ve oklava resimde görüldüğü gibi, gevşemiş beze üzerindeki tepede olan çizgi yönünde döndürülerek hareket ettirilecek Oklavanın ikinci hareketinde konumu, resimde görünen sol yanındaki açısal çizgiye paralel olacak Saat üzerindeki 6 rakami ile 8 rakamı arasındaki tarafsızlık oklavanın hareketinde püf noktasıdır Bu açıyı karşılamak için, ya hamur döndürülecek veya oklava o konuma getirilecek Hamuru açarken birincil başlarda hamuru, o açıklıkta döndürebilirsiniz Hamur çapı büyüdüğü vakit oklavanın o açıklıkta konumlanması gerekir
Açılan hamur oklavaya sarılarak tek yönlü hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek, hamuru istediğiniz büyüklükte yufka olarak açabilirsiniz Bezelerin dairesel ve akıcı açılmasının en önemli şartı, oklavanın her seferinde fotoğraf üzerindeki açı değin pozisyon almasıdır *