adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
Tepsi böreği veya istediğiniz tarzda börek tarifleri hazırlarken; hazır yufkadan ya da evinizde hazırladığınız yufkadan yapmanız mümkündür. Börek yapımı için önemli olan içeriğindeki malzemeler ve sosudur.
Börek Yapımı İçin Malzemeler
5 tane yufka
200 gram kadar lor peyniri
200 gram civarı yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Sosu İçin;
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 Tane yumurta
Üzerine; bir adet maden suyu ve bir miktar tereyağı
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Börek hamurunu evde kendiniz yapmak isterseniz; 1 çay bardağı ılık süt, sıvı yağ, yoğur, 2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın) ,1 çay kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, 5 su bardağı un gerekmektedir. Derin bir kaba unu koyup malzemeleri ekleyin.
Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru eşit parçalara bölerek beze yapıp dinlendirin. Bu hamuru dilediğiniz börekte kullanabilirsiniz.
Börek Nasıl Yapılır? 1
Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?
Hazır yufkadan börek yapmak için yukarıda verdiğimiz malzemeler ile bir tarif vereceğiz.
1- Böreğin sosu için gerekli olan zeytinyağı, yoğurt, süt, yumurta çırpılır.
2- İç harcı için maydanozlar incecik kıyılır ve peynirler ile karıştırılır.
3- Fırın tepsisi yağlanıp bir adet yufka tepsi içine açılır.
4- Yufka üstüne sos sürülür ve 2.kat yufka serilir.
5- Kenarda kalan yufkalar içeri katların ve soslanır.
6- Peynirle hazırlanan iç sos yufkaların üzerine dökülür. Üçüncü kat yufka serilir soslanır.
7- Kalan yufkalarda üste açılıp soslanır kenarları katlanır.
8- Maden suyunu böreğin üzerine gezdiriniz ve böreği dilimleyiniz.
9- Isıtılmış fırına böreği koyup 40 dakika kadar pişiriniz.
Börek Yapımı İçin Malzemeler
5 tane yufka
200 gram kadar lor peyniri
200 gram civarı yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Sosu İçin;
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 Tane yumurta
Üzerine; bir adet maden suyu ve bir miktar tereyağı
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?
Börek hamurunu evde kendiniz yapmak isterseniz; 1 çay bardağı ılık süt, sıvı yağ, yoğur, 2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın) ,1 çay kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, 5 su bardağı un gerekmektedir. Derin bir kaba unu koyup malzemeleri ekleyin.
Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru eşit parçalara bölerek beze yapıp dinlendirin. Bu hamuru dilediğiniz börekte kullanabilirsiniz.
Börek Nasıl Yapılır? 1
Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?
Hazır yufkadan börek yapmak için yukarıda verdiğimiz malzemeler ile bir tarif vereceğiz.
1- Böreğin sosu için gerekli olan zeytinyağı, yoğurt, süt, yumurta çırpılır.
2- İç harcı için maydanozlar incecik kıyılır ve peynirler ile karıştırılır.
3- Fırın tepsisi yağlanıp bir adet yufka tepsi içine açılır.
4- Yufka üstüne sos sürülür ve 2.kat yufka serilir.
5- Kenarda kalan yufkalar içeri katların ve soslanır.
6- Peynirle hazırlanan iç sos yufkaların üzerine dökülür. Üçüncü kat yufka serilir soslanır.
7- Kalan yufkalarda üste açılıp soslanır kenarları katlanır.
8- Maden suyunu böreğin üzerine gezdiriniz ve böreği dilimleyiniz.
9- Isıtılmış fırına böreği koyup 40 dakika kadar pişiriniz.