iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 34 orta boy patates 1 çay bardağı beyaz peynir 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet orta boy rendelenmiş soğan Maydanoz 2 – 2,5 su bardağı un tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz) Karabiber, pul biber
Hazırlanışı;
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın
3 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar peyniri ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin Baharatları ekleyin Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin Doğradığımız patatesleri de ekleyip iyice karıştırın Son olarak doğradığımız maydanozları ve beyaz peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün Üzerine dilerseniz bolca susam ve çörek otu çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin Gerçekten börek tadında oluyor, tavsiye ediyorum İki dilim kalmıştı buzdolabına koydum ve ertesi gün tadı daha çok güzel oldu, soğuk yemenizi öneririm
Afiyet olsun
3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 34 orta boy patates 1 çay bardağı beyaz peynir 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet orta boy rendelenmiş soğan Maydanoz 2 – 2,5 su bardağı un tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz) Karabiber, pul biber
Hazırlanışı;
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın
3 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar peyniri ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin Baharatları ekleyin Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin Doğradığımız patatesleri de ekleyip iyice karıştırın Son olarak doğradığımız maydanozları ve beyaz peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün Üzerine dilerseniz bolca susam ve çörek otu çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin Gerçekten börek tadında oluyor, tavsiye ediyorum İki dilim kalmıştı buzdolabına koydum ve ertesi gün tadı daha çok güzel oldu, soğuk yemenizi öneririm
Afiyet olsun