iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
½ bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Un
Tuz
Harç İçin;
6 adet patlıcan
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp, közleyin Kabuklarını soyun Rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin Hazırladığınız harcı, kenarda bekletin
Derin bir kaba sıvıyağ, margarin, ılık su, sirke, rendelenmiş kaşar ve tuzu aktarın Yavaş yavaş unu katın Yumuşak bir hamur elde edin 20 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Su bardağının ağzı genişliğinde, yuvarlak hamurlar açın Kalıpla keserek, düzgün parçalar elde edin İçine 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup, kapatın Dilerseniz üzerine yumurta akı sürüp, çöreotu ya da susamla süsleyebilirsiniz
175 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin
½ bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Un
Tuz
Harç İçin;
6 adet patlıcan
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp, közleyin Kabuklarını soyun Rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin Hazırladığınız harcı, kenarda bekletin
Derin bir kaba sıvıyağ, margarin, ılık su, sirke, rendelenmiş kaşar ve tuzu aktarın Yavaş yavaş unu katın Yumuşak bir hamur elde edin 20 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Su bardağının ağzı genişliğinde, yuvarlak hamurlar açın Kalıpla keserek, düzgün parçalar elde edin İçine 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup, kapatın Dilerseniz üzerine yumurta akı sürüp, çöreotu ya da susamla süsleyebilirsiniz
175 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin