Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borsa'da neler oluyor... "Bugün de geçerli"

Borsa'da neler oluyor... "Bugün de geçerli"
0
152

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış işleminin yapılabildiği anımsatıldı.Söz konusu paylara yönelik dün getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugünkü seansta da uygulanmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir. Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

Similar threads

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış işleminin yapılabildiği anımsatıldı. Söz konusu paylara yönelik uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Borsa İstanbul BIST 50 endeksinde yer alan hisselerde dün olduğu gibi bugün de açığa satışta yukarı adım kuralı uygulanacağını açıkladı. Borsa İstanbul'dan KAP'a yollanan açıklamada şu bilgiler yer aldı: "BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda 14/09/2022 tarihli seansta getirilen açığa satış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Heyeti kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan hisselerde açığa satış sürecinin yapılabildiği anımsatıldı. Söz konusu hisselere yönelik dün getirilen açığa satış süreçlerinde üst adım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Konseyi kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan hisselerde açığa satış sürecinin yapılabildiği anımsatıldı. Söz konusu hisselere yönelik uygulanan açığa satış süreçlerinde üst adım kuralının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
237
Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan hisselere yönelik dün getirilen açığa satış süreçlerinde üst adım kuralının bugünkü seansta da uygulanacak. Karar KAP'ta yayınlandı Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Konseyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt