Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borsch (Borş) Çorbası

Borsch (Borş) Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Pancarları haşlamak için:

3 adet orta boy pancar 12 çay bardağı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz Çorba karışımı için:

8 su bardağı su 500 gram iri parçalar halinde doğranmış dana eti 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy havuç 12 adet küçük boy lahana 2 diş sarımsak 3 adet orta boy rendelenmiş domates 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 çay kaşığı kimyon Servisi için:

12 su bardağı krema (ya da süzme yoğurt) 14 demet dereotu ( ya da maydanoz)

NASIL YAPILIR?

Sap ve kök kısımlarını kestiğiniz pancarları bol suda yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin Tuz ve üzüm sirkesi ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın Ayrı bir tencereye temizlendikten sonra iri parçalar halinde doğranmış dana eti ve suyu aktarın Pancarlar haşlandığı sırada eti haşlayın ve çorba yapımında kullanmak üzere et suyunu hazırlayın Arzuya göre baharat ya da lezzet bohçası hazırlayıp haşlama suyuna atın Yeteri kadar yumuşayan pancarların haşlama suyunu süzdürün Kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduktan sonra pancarları küçük ve eşit parçalar halinde doğrayın Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve kerevizi küçük parçalar halinde pancarlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın Kök ve zedeli yaprak kısımlarını temizlediğiniz beyaz lahanayı incecik kıyın Sarımsakları rendeleyin Haşlanan dana etlerini ayrı bir servis tabağına aldıktan sonra et suyunu süzerek daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kap ya da sürahiye alın Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın Sırasıyla doğranmış kereviz, havuç ve kuru soğan parçalarını katıp dirilikleri gidene kadar soteleyin Rendelenmiş sarımsakları ekleyip 10 dakika kadar pişirin İncecik kıyılmış beyaz lahana ve kimyonu da ekledikten sonra pişirme işlemini 10 dakika daha sürdürün Rendelenmiş domates püresini katıp suyunu çekene kadar kavurun Haşlandıktan sonra doğranmış pancarları, defne yaprağı, haşlanmış dana eti parçaları ve hazırladığınız et suyunu katın 10 dakika daha orta ateşte pişirin Pişme süresinin sonuna doğru defne yaprağını çıkartın Üzüm sirkesi, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katın, çorbayı çeşnilendirin Hafif koyu bir kıvam alan ve oldukça bol sebzeli olan çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra birer tatlı kaşığı kadar krema ve incecik kıyılmış dereotu eşliğinde bekletmeden servis edin


 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt