Börülce Salatası karnıkara salatası Börülce Salatası Malzemeler Yarım kilo börülce 2 Adet domates 1 Adet limon suyu 2 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı sirke 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Dilim bayat ekmek Tuz Hazırlanışı Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye emin ve tencereye alın 1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üstüne birkaç çentik atın ve tencereye koyun Üzerini 4 parmak geçecek değin su koyun bir parça tuz ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın Tamamen yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin Kabukları bölünmüş domatesi tencereden alın id Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın Zeytinyağını da ekleyin Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ek edin İyive karıştırıp, börülcelerin üstüne yayınlama Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın