Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

boşaltım sistemi organlarının sağlığını korumak icin alınabilecek onlemler

0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Vucudumuzun ic dengesini korumak ve organların duzenli olarak calışmasını sağlamak icin boşaltım sisteminin salığı korunmalıdır

İdrar yolları soğuktan korunmalı
Vucut temizliğine dikkat edilmeli
Gunluk en az 2 litre su icilmeli
Bilincsiz olarak ilac tuketilmemeli
Grip ve boğaz iltihaplanmalırının ilerlemmesi icin hemen tedevi olmalı
Diş curuklerinin tedavisini en kısa zamanda yaptırılmalı
Duzenli egzersiz yapılmalı
NOT: Aşırı tuz ,baharat ve vitamin tuketimi bobreklerde taş oluşumunu hızlandırabilir
fakat bunları kısıtlamak da doğru değildir Sadece fazla kacırılmamalı bu sefer başka organlara besin yetmezliği soz konusu olduğundan başka organları hasta edebiliirsiniz

Similar threads

boşaltım sistemi organlarının sağlığını gözetmek için alınabilecek önlemler Vücudumuzun iç dengesini korumak ve organların ahenkli olarak çalışmasını sağlamak için boşaltım sisteminin salığı korunmalıdır İdrar yolları soğuktan korunmalı Vücut temizliğine uyarı edilmeli Jurnal minimum 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
boşaltım sistemi sağlığı icin yapılması gerekenler nelerdir 1Yeterli miktarda sıvı alınmalıdır (Bobreklerin rahat calışması icin bol sıvıya ihtiyacı vardır Alınan sıvı miktarı sıcak ve kuru havalarda arttırılmalıdır Gunluk en az 2 litre su alınmalıdır) 2 İdrar uzun sure tutulmamalıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Boşaltım sisteminin sağlığını korumak icin neler yapılması gerekir? Gunde en az iki litre su icmelisiniz Bu miktar, sıcak ve kuru havalarda daha da artırılabilir Sağlığı korumanın temel şartı olan temizliğe ozen gosterilmelidir Diş curukleri ve boğaz iltihaplanmaları hemen tedavi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
boşaltımda gorevli organ ve yapıların sağlığını korumak icin yapılması gerekenler Boşaltım sisteminin vucut dengesinin (homeostaz) sağlanmasında cok onemli bir yeri vardır Bobrekler, ureterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapımyıkım sırasında ortaya cıkan atık maddelerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
212
SİNDİRİM SİSTEMİMİZİN SAĞLIĞINI KORUMAK  Doğru Beslenmeyi Oğrenmek: Dengeli ve yeterli beslenmemiz gerektiğini uzmanlardan ve buyuklerimizden sıkca duyarız Dengeli ve yeterli beslenmek nicin bu kadar onemlidir? Vucudumuzun gunluk enerji gereksinimini karşılamak, buyumemiz ve gelişmemizin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt