Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşaltım sistemini oluşturan yapı ve organlar ve görevleri kısaca

Boşaltım sistemini oluşturan yapı ve organlar ve görevleri kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Boşaltım sistemini yaratıcı inşa ve organlar ve görevleri özet olarak

Vücudunuzda dolaşan kanınız çeşitli maddeleri kayıtlı oranda taşımalıdır Bunun emin bir sınırı vardır Vücudun iç düzeninin korunması için kan içindeki atık maddelerin vücuttan atılması gerekir Bu atık maddeler, vücuttaki hücrelerden kan yoluyla toplanır Kanın, bunlardan arınmasını sağlayan sistem boşaltım sistemidir Boşaltım sistemi kanın atık maddelerden arınmasını sağlar

Boşaltım sistemini yaratıcı yapı ve organlar ile bunların görevleri;

Böbrekler: Vücudumuzdaki farklı alanlara yönlendirilmiş atık maddeleri kanımızdan süzer Süzülmeden sonradan kalan tuzun ve suyun fazlası ile üre, idrarı oluşturur Böbrekler, oluşan idrarın vücuttan uzaklaştırılması için zorunlu yapılara ulaştırılmasını sağlayan boşaltım organıdır

Böbrek atardamarı: Böbreğe kan getiren ve boşaltım maddelerinin azami olduğu damardır

Böbrek toplardamarı: Böbrekte süzülen kanı taşıdığı için boşaltım maddelerinin en az olduğu damardır

İdrar borusu (üreter): Böbreklerde süzülen idrarı, idrar kesesine içeren boru cuklardır

İdrar kesesi: İdrar borusundan gelen idrarın toplandığı kesedir

İdrar kanalı (üretra): İdrarın dışarı atıldığı kanaldır *

858,466Konular
981,165Mesajlar
29,535Kullanıcılar
tivizonSon üye
Üst Alt