bilgisayarci
FD Üye

Geçtiğimiz günlerde toplumsal medyada olay yaratan İrem Ay'ın manzaraları paylaşılmıştı. Eski eşi Berkay Saner'in kendisini darp ettikten sonra fotoğraflarını çektiğini tez eden İrem Ay, bu argümanlarını görsellerle destekledi. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar görülen ve azap olarak nitelendirilebilecek ögeler içeren fotoğraflarını paylaşan Ay, uzaklaştırma kararı aldırtabilmek için mahkemeye başvurdu. Yalnızca eski eşi için değil, haricinde üç kişi için daha önlem kararı aldırtan İrem Ay'ın yaşadıkları ve ayrıntılar haberimizde...
Toplumsal medyayı ayağa kaldıran manzaraları kendi hesabından paylaşan Ay, hakkını arayacağını ve kimseden korkmadığını söylemişti. Dediğini yerine getiren genç bayan kendisine azap eden eski eşi hakkında önlem kararı aldırttı. Olayın ayrıntıları haberimizde...
Ne Olmuştu?
Ankara'da yaşayan toplumsal medya fenomeni İrem Ay, eski eşi Berkay Saner'in kendisine şiddet uyguladığı ve azap ettiği görselleri toplumsal medya hesabından paylaşarak kimseden endişesinin olmadığını ve hakkını arayacağını belirtmişti.
Mahkemeye Başvurdu
İrem Ay, avukatı Gül Atar aracılığıyla; Berkay Saner ve ailesi (annesi, babası ve ablası) hakkında önlem talebinde bulundu. Talebi pahalandıran İstanbul 1. Aile Mahkemesi, ABD’de de yaşayan Berkay Saner’in de ortasında bulunduğu 4 kişi hakkında önlem kararı uygulanmasına karar verdi. Kararda, 4 kişinin 2 ay müddet ile İrem Ay’ın yaşadığı konuta, iş yerine yaklaşmamasına şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren kelam ile davranışlarda bulunmamasına, irtibat aracıyla rahatsız etmemesine karar verildi. Mahkeme kararında, önlem kararının ihlal edilmesi halinde 3 günden başlayacak formda zorlama mahpusu uygulanacağı belirtti.
İrem Ay'ın Kız Kardeşi Açıklama Yaptı
Dilan Ay, Kayseri'de 13 yıl evvel ortadan kaybolan annesinin cinayete kurban gittiğini söz etti. Ay, paylaşımında 'Zamanında annemi boğarak öldüren katili de paylaşmaya utanmıştım. Güya benim bir ayıbım varmış üzere. Artık hiçbir şeyden korkmuyorum. İnceldiği yerden kopsun. Annemi kurban ettim lakin kardeşimi etmeyeceğim. Herkes bunu bu türlü bilsin' dedi.