Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bosch'un Türkiye cirosu yüzde 11 artışla 21.5 milyar TL’ye yükseldi; üçte ikisi ihracattan

Bosch'un Türkiye cirosu yüzde 11 artışla 21.5 milyar TL’ye yükseldi; üçte ikisi ihracattan
0
61

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Bosch%2Dun%2DTurkiye%2Dcirosu%2Dyuzde%2D11%2Dartisla%2D21%2D5%2Dmilyar%2DTL%2Dye%2Dyukseldi%2Ducte%2Dikisi%2Dihracattan%2D237166%2Ejpg

Bu gelirin yaklaşık 7,7 milyar TL’lik kısmı iç satışlardan sağlanırken, bir evvelki yıla nazaran yüzde 7,9 oranında bir büyüme kaydedildi. Şirketin geçen yılki ihracat geliri yüzde 13 artışla 13,9 milyar TL olurken Bosch, bu sayıyla Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 1,5’ini gerçekleştirmekte.

Bosch Türkiye, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle 2020 büyüme iddialarını ise düşürdü. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, “Mevcut durumdan dolayı Türkiye'de şiddetli bir yıl beklemenin yanı sıra lokal pazara ve uzun vadeli potansiyeline inanmayı sürdürüyoruz. Şirketimiz, COVID-19 salgınının tesirleri hissedilmeden evvel 2020 yılının birinci çeyreğinde ciro manasında çift haneli sayılara ulaştı” dedi.

Bosch Türkiye’nin çalışan sayısı 16.700 kişi olurken, şirket geçen yıl 1,5 milyar TL’yi aşkın yatırım gerçekleştirdi. 2019 yılında Ar-Ge’ye toplam 215 milyon TL yatırım yapan şirketin, bu alanda çalışan sayısı ise 635 oldu.

Yatırımların odak noktasında ise şirketin üretim faaliyetleri yer alıyor. Bursa Fabrikası’nda önümüzdeki yıl faaliyete girmesi beklenen, akaryakıtlı motorlar için geliştirilen yeni kuşak yüksek basınç pompalarının imal edileceği üretim çizgisi buna örnek... Steven Young bu yatırımın ehemmiyetinin altını çizerek, “Bu eserler yakıt tasarrufu sağlarken, CO2 emisyonları dâhil olmak üzere emisyonları da azaltıyor. Ayrıyeten üretimde, son model üretim makineleri ve Sanayi 4.0 tahlillerine sahip gelişmiş montaj sınırları kullanılıyor” diye konuştu.

Koronavirüs salgınının denetim altına alınmasına takviye

Bosch, koronavirüs salgını devrinde mahallî üretim faaliyetlerinde yaşanan süreksiz kesinti sonrasında Türkiye’deki üretim faaliyetlerini kademeli olarak devreye alıyor. Üretime tekrar başlama hazırlıkları için müşteriler, tedarikçiler, resmi makamlar ve çalışan temsilcileriyle koordineli olarak çalışıyor.

Öte yandan Bosch, yeni geliştirilen süratli Covid-19 testi ve Vivalytic tahlil aygıtı üzere teşebbüsleriyle mümkün olan her yerde global salgını denetim altına alma uğraşlarına katkıda bulunmak istiyor. Şirket, 2020'de bir milyondan fazla süratli test üretmeyi ve bunu önümüzdeki yıl üç milyon adede çıkarmayı planlıyor. Bosch’un, yalnızca altı hafta üzere çok kısa bir müddet içinde COVID-19 için geliştirdiği süratli test, Türkiye’deki çalışanlar için de kullanılmaya başlanacak.

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt