Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır)

Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*800 ml su
*4 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İçine;


*Hangi malzeme ile isterseniz

Üzerine;


*Sıvıyağ

Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin
Yarım saat sonra 3 parçaya bölün Her bezeyi servis tabağı çapında açıp sıvı yağla yağlayıp üst üste dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın:
Ben patatesli yaptım: (Patates ve soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağla kavurdum Tuz ve kara biber ekledim ) İç harcı soğuması için kenara alın Yağlayıp kenarda beklettiğimiz hamurlardan bir tanesini alın ve sofra bezi üzerinde elle çekerek masa boyutunda açın Biraz sıvı yağ gezdirin ve malzemeyi hamurun kenarlarına koyup rulo şeklinde çeke çeke sarın Yağladığınız tepsiye dizin ve bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tamamlayın Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin Harika bir tarif, afiyet olsun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt