Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*200 gr kıyama
*3 adet orta boy soğan
*2 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz bir kasaye ye sıvı yağ koyalım

Üzeri için;

*1 yemek kaşığı yoğurt

Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı Ben içini akşam dan hazırladım sizde böyle yapın ertesi gün hem soğuk oluyor hem işimiz kolaylaşıyor

1
*Kıymayı tavaya alalım ve kavuralım sıvı yağı da ilave edelim soğanları ilave edelim karabiber, tuzu da ilave edip 10 dk kavuralım
*Hamuru hazırlayalım unu yoğurma kabına alıp suyunu tuzunu ilave edelim ve çok güzel bir şekilde yoğuralım
*Yumuşak ele yapışmayan bir hamur ilave edelim, ve bezelere ayıralım benim ölçüm le 6 beze çıktı portakal büyüklüğünde ve pasta tabağı kadar açalım
*Hamuru açarken un kullanmayın
*Hamuru yoğurduğumuz kaba koyalım ve her hamura 2 yemek kaşığı yağ dökelim bütün bezleri bu şekilde yapalım
*Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim
*Düz ve geniş bir zeminde elimizle açalım yavaş yavaş harcı yuvarlak şekilde harcı yayalım daha iyi anlamanız için resimleri paylaşacağım
*Açarken ortasını aça aça çekin çünkü ortasında kalın olmasın yağlı tepsiye döndüre döndüre koyalım en üstüne yoğurt sıvı yağ koyup elimizle sürelim,
*Fırına atalım 180 derecede 3540 dk pişirelim ,yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt