iltasyazilim
FD Üye
Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeterince ılık su
İç harcı için;
*Yeterince Tam yağlı inek peyniri
*Tuz(tuzluysa eklemeyin)
*Pulbiber
*Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
Yağlamak için;
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, enfes ve tahmin edildiği kadar da zor olmayan bu börekten mahrum kalmayın koşun mutfağa?? buyurun tarife;
Öncelikle hamuru yoğurup yarım saat dinlendireceğiz Un ve tuzu karıştırın yavaş yavaş ılık su ekleyerek kıvam aldırın Kulak memesinden daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin 5 dakika kadar sürekli yoğurun 3 beze haline getirin, Üzerini streçleyip yarım saat dinlenmeye bırakın Daha sonra bir kasede yumurta ve yoğurdu çırparak sosu hazır edin Başka bir kapta peyniri ezin ve diğer malzemelerle karıştırıp iç harcı da hazır edin Tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp eritin ve hemen ocaktan alın ılınsın Dinlenen hamuru biraz merdaneyle genişleteceğiz Bunun için altına biraz un serpin ve merdaneyle bir karıştan daha geniş olacak şekilde büyütün Büyüyünce yağ karışımımızdan bir kaşık yardımıyla alarak hamurun her yerine gelecek şekilde 4 yemek kaşığı kadar yayın Elinizle her yerine bulaştırın Daha sonra elinizle çeke çeke genişletmeye başlayın Merak etmeyin hamur büyümeye müsait kolaylıkla büyüyor Alt tezgahı göreceğimiz kadar böyle çeke çeke inceltmeliyiz Yeterince incelen hamurumuzun kenarlarından yarım cm kesin çünkü kenarları kalın kalıyor Kesmek istemezseniz kesmeyebilirsiniz Daha sonra iç harcımızdan bize yakın olan tarafa boylu boyunca yayın Yaydığımız iö harcın üzerine yoğurtlu sosumuzdan fazla olmayacak şekilde gezdirin kenardan başlayarak rulo kalinde sonuna kadar sarın Uygun bir kaba salyangoz şeklinde sarın Bu şekilde devam ederek hamurları bitirin Bitince üzerlerine kalan yağımızdan yayın 190 derece önceden ısıtılmış fırına verin üzeri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
*3, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeterince ılık su
İç harcı için;
*Yeterince Tam yağlı inek peyniri
*Tuz(tuzluysa eklemeyin)
*Pulbiber
*Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
Yağlamak için;
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, enfes ve tahmin edildiği kadar da zor olmayan bu börekten mahrum kalmayın koşun mutfağa?? buyurun tarife;
Öncelikle hamuru yoğurup yarım saat dinlendireceğiz Un ve tuzu karıştırın yavaş yavaş ılık su ekleyerek kıvam aldırın Kulak memesinden daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin 5 dakika kadar sürekli yoğurun 3 beze haline getirin, Üzerini streçleyip yarım saat dinlenmeye bırakın Daha sonra bir kasede yumurta ve yoğurdu çırparak sosu hazır edin Başka bir kapta peyniri ezin ve diğer malzemelerle karıştırıp iç harcı da hazır edin Tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp eritin ve hemen ocaktan alın ılınsın Dinlenen hamuru biraz merdaneyle genişleteceğiz Bunun için altına biraz un serpin ve merdaneyle bir karıştan daha geniş olacak şekilde büyütün Büyüyünce yağ karışımımızdan bir kaşık yardımıyla alarak hamurun her yerine gelecek şekilde 4 yemek kaşığı kadar yayın Elinizle her yerine bulaştırın Daha sonra elinizle çeke çeke genişletmeye başlayın Merak etmeyin hamur büyümeye müsait kolaylıkla büyüyor Alt tezgahı göreceğimiz kadar böyle çeke çeke inceltmeliyiz Yeterince incelen hamurumuzun kenarlarından yarım cm kesin çünkü kenarları kalın kalıyor Kesmek istemezseniz kesmeyebilirsiniz Daha sonra iç harcımızdan bize yakın olan tarafa boylu boyunca yayın Yaydığımız iö harcın üzerine yoğurtlu sosumuzdan fazla olmayacak şekilde gezdirin kenardan başlayarak rulo kalinde sonuna kadar sarın Uygun bir kaba salyangoz şeklinde sarın Bu şekilde devam ederek hamurları bitirin Bitince üzerlerine kalan yağımızdan yayın 190 derece önceden ısıtılmış fırına verin üzeri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun