Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Mantısı [BMT]

Boşnak Mantısı [BMT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

Hamuru için

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su + su bardağının dibinde iki parmak su
içi için

250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
yarım yemek kaşığı biber salçası
kimyon
karabiber
ara katlara sürmek için

sıvı yağ
üzeri için

2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
kuru nane
pul biber

Hazırlanışı

Mantının bu halini çok seveceksiniz çok lezzetli oluyor Geçen günlerde bir tv yemek programında görmüştüm Çok hoşuma gitmişti bugün denedim yiyenlerden tam not alınca sizlerle paylaştım tadı harika oluyor Benim gibi kendinizi tutun ikinci tabağı yemeyin sonra geliyor kilolar geçelim tarifimize öncelikle iç için kıymayı uygun bir kaba alalım üzerine soğanları doğrayalım salçasını baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım Hamur için yoğurma kabına unu alalım tuzu atalım suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım iyice yumruklayarak yoğuralım Yoğurduğumuz hamuru dört eşit parçaya ayıralım Her birini pasta tabağından biraz büyük açalım resimde benim yaptığım gibi uygun bir kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım açtığımız hamuru serelim üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim elimizle her yerine yayalım sonra kalan üç bezeyi de açalım aynı işlemi yapalım Aralarına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim En üstüne de sıvı yağ sürüp üzerini kapatalım yarım saat dinlenmeye bırakalım Yarım saat sonun da hamurları alalım elimizle çeke çeke açalım inceltelim sonra tezgaha alıp oklava yardımıyla inceltelim resimde benim yaptığım gibi sonra kare kare keselim kesim aşamasını da fotoğrafladım İçten her birinin içine katalım sonra zarf yapar gibi bohça gibi katlayalım resimde yaptığım gibi hepsini katlayalım yuvarla borcama sıra sıra dizelim benim dizdiğim gibi 200 derece de kızarana kadar pişirelim Mantılarımız pişerken yoğurdu hazırlayalım 2 kase yoğurdu koyu yerinden alalım çukur kaba katıp 2 diş sarımsağı tuzla ezip içine katalım güzelce çırpalım Kızaran mantıların üzerine gezdirerek dökelim fırını kapatalım ama yoğurtladığımız mantıları fırına sürelim fırının sıcağıyla beş dakika dursun Bizde bu beş dakika içerisinde yağını hazırlayalım tereyağı tavaya alalım eritelim nane pul biber ekleyip yağı yakalım Beş dakika sonunda mantıları servis tabağına alalım üzerine yaptığımız yağdan gezdirelim afiyetle yiyelim afiyet olsun









 
858,496Konular
982,344Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt