iltasyazilim
FD Üye
Boşnak Mantısı (Peçeni Klepa) Tarifi İçin Malzemeler Hamur
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı yoğurt (Hamur için)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 5 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık su
*Yufkaları açmak için 12 (yarım) su bardağı nişasta
*2 su bardağı yoğurt (Üzeri için )
İç harcı:
*12 (yarım) kilo kıyma
*2 büyük soğan
*4 patates
*Tuz
*Karabiber
Boşnak Mantısı (Peçeni Klepa) Tarifi Yapılışı Bugüne kadar yazdığım en uzun, en detaylı tarif olacak sanırım, ama bu lezzet paylaşılmazsa olmaz
1
*Önce soğanları küp küp doğrayıp biraz kavuralım
*Kıymayı ekleyerek pişmesine yakın küçük küpler şeklinde doğranmış patatesleri ekleyelim
*Kapağını kapatıp patatesler pişene kadar kısık ateşte pişirelim
*Altını kapatınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım
*Kapağı açık şekilde soğumaya bırakalım İyice soğumadan kullanırsanız hamuru eritir
*Hamur için unu elekten geçirerek derin bir kaba alalım
*Yoğurt, yumurta, yağ ve tuzu ortasına ekleyip karıştıralım
*Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamurumuzu elde edelim
*Çıkan hamuru 4 eşit parçaya ayırıp üzerini hafif nişastalayıp 20 dakika kadar bekletelim
*Masaya nişasta serpip hamurları tek tek açmaya başlayalım
*Açarken üzerine de nişasta serpelim
*İlk hamur yeterince açılınca üzerini yağlayıp hamuru biraz da elle büyütelim
*Bunun için ellerinizi hamurun altına koyup parmaklarınızla yavaşça dışa doğru çekin
*Hamur iyice incelince dış kısmına iç harçtan tam yuvarlak olacak şekilde azar azar koyun
*Harcın dışında kalan ince parçayı hafif dışa çekerek harcın üstünü kapattıktan sonra yufkayı harçtan içe doğru çekerek yuvarlayın
*Bunu yufkanın harç koyduğunuz her yerinden eşit turda yapmalısınız
*İncecik hamurunuzla mantınız hazır olmak üzere
*Ortaya gelince zaten yufka yırtılacaktır
*Elinizle harcı eşitlercesine yuvarlağı düzeltin
*Parmağınızın ilk iki boğumu kadar parçalar kesip tepsiye dizin
*Aynı işlemi diğer hamurlarla da yapın
*Tepsiye dizdiğiniz böreğinizin üzerini hafif yağlayıp fırına verin
*180 derece ısıtılmış fırında 2530 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
*Yoğurdunuzu boza kıvamına gelene kadar suyla çırpın
*Pişen böreğin üzerine eşit olarak yoğurdu döküp fırına geri koyun
*23 dakika fırında bekletip çıkarın Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı yoğurt (Hamur için)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 5 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık su
*Yufkaları açmak için 12 (yarım) su bardağı nişasta
*2 su bardağı yoğurt (Üzeri için )
İç harcı:
*12 (yarım) kilo kıyma
*2 büyük soğan
*4 patates
*Tuz
*Karabiber
Boşnak Mantısı (Peçeni Klepa) Tarifi Yapılışı Bugüne kadar yazdığım en uzun, en detaylı tarif olacak sanırım, ama bu lezzet paylaşılmazsa olmaz
1
*Önce soğanları küp küp doğrayıp biraz kavuralım
*Kıymayı ekleyerek pişmesine yakın küçük küpler şeklinde doğranmış patatesleri ekleyelim
*Kapağını kapatıp patatesler pişene kadar kısık ateşte pişirelim
*Altını kapatınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım
*Kapağı açık şekilde soğumaya bırakalım İyice soğumadan kullanırsanız hamuru eritir
*Hamur için unu elekten geçirerek derin bir kaba alalım
*Yoğurt, yumurta, yağ ve tuzu ortasına ekleyip karıştıralım
*Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamurumuzu elde edelim
*Çıkan hamuru 4 eşit parçaya ayırıp üzerini hafif nişastalayıp 20 dakika kadar bekletelim
*Masaya nişasta serpip hamurları tek tek açmaya başlayalım
*Açarken üzerine de nişasta serpelim
*İlk hamur yeterince açılınca üzerini yağlayıp hamuru biraz da elle büyütelim
*Bunun için ellerinizi hamurun altına koyup parmaklarınızla yavaşça dışa doğru çekin
*Hamur iyice incelince dış kısmına iç harçtan tam yuvarlak olacak şekilde azar azar koyun
*Harcın dışında kalan ince parçayı hafif dışa çekerek harcın üstünü kapattıktan sonra yufkayı harçtan içe doğru çekerek yuvarlayın
*Bunu yufkanın harç koyduğunuz her yerinden eşit turda yapmalısınız
*İncecik hamurunuzla mantınız hazır olmak üzere
*Ortaya gelince zaten yufka yırtılacaktır
*Elinizle harcı eşitlercesine yuvarlağı düzeltin
*Parmağınızın ilk iki boğumu kadar parçalar kesip tepsiye dizin
*Aynı işlemi diğer hamurlarla da yapın
*Tepsiye dizdiğiniz böreğinizin üzerini hafif yağlayıp fırına verin
*180 derece ısıtılmış fırında 2530 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
*Yoğurdunuzu boza kıvamına gelene kadar suyla çırpın
*Pişen böreğin üzerine eşit olarak yoğurdu döküp fırına geri koyun
*23 dakika fırında bekletip çıkarın Afiyet olsun