iltasyazilim
FD Üye
Boşnak Tatlısı (Dudova ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta sarısı
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 cay kaşığı karbonata
*34 damla limon suyu
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
*7 su bardağı un
Şerbet:
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*Çeyrek dilim limon
*Tatlı ılık şerbet sıcak olacak
Boşnak Tatlısı (Dudova ) Tarifi Yapılışı Yumurta sarıları ,şeker, yoğurt ,sıvı yağ ,kaşıkla karıştırılır 1 çay kaşığı karbonata 34 damla limon suyu ile kestirilerek ilave edilir 7 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek sert hamur elde edilir Ceviz içi konularak karıştırılır İstediğiniz şekli vererek kızgın fırına verilir Rengi kahveye dönecek şekilde fazla pişirilir*Şerbeti için şeker, su,limon tencereye konurKaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatılır Şerbeti verildikten sonra üzeri bir tepsiyle kapatılır* ŞERBETİ sıcak tatlı ılık olacak 1 gün sonra yenirse daha iyi olur
*
*2 yumurta sarısı
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 cay kaşığı karbonata
*34 damla limon suyu
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
*7 su bardağı un
Şerbet:
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*Çeyrek dilim limon
*Tatlı ılık şerbet sıcak olacak
Boşnak Tatlısı (Dudova ) Tarifi Yapılışı Yumurta sarıları ,şeker, yoğurt ,sıvı yağ ,kaşıkla karıştırılır 1 çay kaşığı karbonata 34 damla limon suyu ile kestirilerek ilave edilir 7 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek sert hamur elde edilir Ceviz içi konularak karıştırılır İstediğiniz şekli vererek kızgın fırına verilir Rengi kahveye dönecek şekilde fazla pişirilir*Şerbeti için şeker, su,limon tencereye konurKaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatılır Şerbeti verildikten sonra üzeri bir tepsiyle kapatılır* ŞERBETİ sıcak tatlı ılık olacak 1 gün sonra yenirse daha iyi olur
*