iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Boşnak Tatlısı
Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 yumurta (orta boy)
250 g margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı öğütülmüş ceviz
1 paket Dr Oetker Revani
1 ½ su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı
1
Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2
Hamurun hazırlanışı:
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 30 35 dk
Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın
* Boşnak Tatlısı
Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 yumurta (orta boy)
250 g margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı öğütülmüş ceviz
1 paket Dr Oetker Revani
1 ½ su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı
1
Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2
Hamurun hazırlanışı:
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 30 35 dk
Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın