Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Boşnak Tatlısı

Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 yumurta (orta boy)
250 g margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı öğütülmüş ceviz
1 paket Dr Oetker Revani
1 ½ su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı

1
Şurubun hazırlanışı:

Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2
Hamurun hazırlanışı:

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 170°C

Altüst pişirme: 180°C

Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 30 35 dk

Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın

 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt