iltasyazilim
FD Üye
Boyasız Doğal Kıpkırmızı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet ayva (ayva miktarı isteğe bağlı)
*9 kaşık şeker
*56 kuru hibiskus yaprağı
*1 bardak dondurulmuş vişne ve kırmızı erik
Boyasız Doğal Kıpkırmızı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye bölünür Ortasında çekirdekleri çıkarılır Yarım ayvalar tencereye dizilir Ortalarındaki boşluğa buzluktan çıkardığınız dondurulmuş doğranmış kırmızı erikleri doldurulur Tencerenin dibine vişneler, ayvanın çekirdekleri ve hibiskus yaprakları atılır (Hibiskus ve vişne kıpkırmızı bir renk verecek) Her bir yarım aynanın üzerine 15 yemek kaşığı şeker gezdirilir Donra tencereye ayvaların yarı hizasına gelecek kadar su eklenir Sonra ocağa konur, kapağı kapatılır Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir Kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayıp suyu biraz çekilip jolelesinceye kadar pişirilir Çatal batırarak ayvaların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Üzerine kaymak, krem şanti veya istediğiniz bir muhallebi yapıp sıkma torbası ile sıkarak servis edebilirsiniz ??
*34 adet ayva (ayva miktarı isteğe bağlı)
*9 kaşık şeker
*56 kuru hibiskus yaprağı
*1 bardak dondurulmuş vişne ve kırmızı erik
Boyasız Doğal Kıpkırmızı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye bölünür Ortasında çekirdekleri çıkarılır Yarım ayvalar tencereye dizilir Ortalarındaki boşluğa buzluktan çıkardığınız dondurulmuş doğranmış kırmızı erikleri doldurulur Tencerenin dibine vişneler, ayvanın çekirdekleri ve hibiskus yaprakları atılır (Hibiskus ve vişne kıpkırmızı bir renk verecek) Her bir yarım aynanın üzerine 15 yemek kaşığı şeker gezdirilir Donra tencereye ayvaların yarı hizasına gelecek kadar su eklenir Sonra ocağa konur, kapağı kapatılır Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir Kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayıp suyu biraz çekilip jolelesinceye kadar pişirilir Çatal batırarak ayvaların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Üzerine kaymak, krem şanti veya istediğiniz bir muhallebi yapıp sıkma torbası ile sıkarak servis edebilirsiniz ??