böyle bir iman Allah bize de nasip eder inşaallah HAFIZ FATMA Ölüm Meleği, söylediğinden de güzelmiş İlkokulu bitirip kursa gelmişti Ailesi kendi isteğiyle geldiğini söylemişti Kayıt için adını sorduğumda: Fatma, dedi Hiç de çekinmeyen bir tavırla Ve ekledi: Eğer hafız yaptırmazsanız kayıt yaptırmak istemiyorum Böyle tehdit edercesine konuşması onu yaşından daha olgun gösteriyordu Tebessümle:Korkmayın küçük hanım siz isteyin hafız da yaparız, öğretmen daO minik gözlerinin içi parıldadı ansızın Annesi:Hoca hanım kusuruna bakma hele sen, ille de hafız olcam der de diğer bir şey demez Bizim köyün hocasından duymuş Peygamberimiz hafız olanlaracennette tac giydirilecek demiş herhalde Siz daha iyi bilirsiniz ya köylü kafası, biz de bu dek duyduk anladık Bu da çocuk işte Ast teyze ne aramak, keşke cümbür cemaat sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa Siz hiç merak etmeyin kızınız önce Allah'a sonra bize emanetKadıncağız elime yapıştı, öpecekken geri çektim, utandım Tuttum, ben onun elini öptüm Gözleri yaşardı Öğretmen bayan bu eller, gözler daima günahlı, asılsizinkiler öpülmeye değer Estağfirullah teyze, dedim O ahirette belli olurBu konuşmadan daha sonra kaydını yaptığımda Fatma'nın Erzurumlu olduğunu öğrendim Bir lahza düşündüm Minik nasıl kalacak bu değin buralardaSüre ilerledikce Fatma'nın edepli tavırları daha da çok etkiledi beniAzimliydi Geceleri uykusunun aralarında ayetleri sayıklarken görüyordum çoğu kereBöyle devam ederken arada bir bana gelip soru soruyordu Bir gün: Hocam hafiz edinmek için Kur'lahza'ı bitirmek mi lazımdiye sordu Bende: Tabii kihepsini ezberleyeceksin ancak hafızadını alacaksın Bu cevabıma çok üzülmüş gibiydi Bir şey seslenmek istiyordu sanki Teşekkür etti ve döndü arkasına gitti Derslerim aralarında onlara kesintisiz Kur'an ezberlemekle işin bitmeyeceğini mutlaka içindekileri uygulamanın gerektiğinihatırlatıyordum Talebelerden biri: Hocamdedi Fatma'nin annesi ona abdestli olmayanın hafizlara okunamayacağını söylemiş içten mu?diye sordu Çok garip açık konuşmak gerekirse Maşallah dedim Osmanlı vaktinde atalarımız Kur'an'a ve düşünce değer verdiklerinden öyle yaparmışdedim Çok hoşlarına gitmişti bu iş Tümü adeta kendilerini ulaşılması kuvvet, kasa içindeki altın gibi görüyorlardı Görsünlerdedim içimden, bu yaşta buralara gelmişler Allah'ın kelamını ezberliyorlar,onlara artı görmem bunu bu vesileyle Fatma arada bir rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu Zaman geçtikçe Fatma'nın morali ve sağlığı daha da fazla bozuluyordu Bir gün dersini 2 kere aksatınca sordum Ne oldu yoksa anneni mi özledin?Hayır, dedi Niçin moralin bozuk? çoğu kez ta hasta oluyorsundedim Yanlış anlamayın, inanın ama annemi özleyipte gitmek istediğim değil Burayı fazla seviyorum Allah'ımdan fazla korkuyorum Buraları terk edersem bana ahirette hesabını sormaz mı? Bir şey diyemedim Suçlu bile hissettim kendimi O ufak kalpte bu ne imandi Ya Rabbi! Onu hayranlıkla izliyordum Bir gün çok rahatsızlandı Doktora götürmek zorunda kaldık Bir fazla tahlillerden sonradan arkadaşim olan hekim hanım: Öğretmen hanım hemencecik bu talebeyi ailesinin yanına bayrak direği dedi Şaşkınlıkla:Neden?diye sordum Bana: Ola Ki üzülecek hatta inanmayacaksin fakat, bu talebe KANSER Az Daha başımdan aşaği kaynar sular dökülmüştü Sözde her tarafımı şefkat sarmıştı Hastahaneden ayrılırken Fatma'ya hiç bir şey diyemedim Ama anlamış gibi bana sorular sorup dikkatimi dağıtmaya çalışıyordu Kulağıma egilerek hocamdedi Ölüm Meleği insanların canını alırken nasıldır?Ağlamamak için güç davranış kendimi: Hoş bir surettedir, mü'min kullara, dedim Sevindi, yarı mırıldandı: Ola Ki hafız olamam lakin Elhamdulillah mü'minimdiye Hemen anlamıştım, bana önceden sormuş olduğu soruyu Demek ama hastalığını biliyordu Hafız almak için Kur'lahza'ı son vermek gerektiğini söylediğimde niçin üzüldüğünü hemen anlamıştımBir kaç gün sonradan eşyalarını hazırlamaya başladık Çünkü dayanılmaz acılar içinde olduğunu görüyorduk Evine gitmesi gerekiyordu Ailesi geldiFatma yanıma gelerek: Bana kızmadınız yok mi? Eğer söyleseydim olur ya kursa almazdınız, Ne seslenmek! nasıl kızarım sana: dedim Hem sonradan,sakın üzülme hafızlığımı bitiremedim diye Bu yola girdin ya, Rabbim seni hafızlar zümresinden yazmıştır inşallah, dedim, Öyle sevindi ki! sarıldı boynuma: Gerçekten ben derhal hafız sayılırmıyım? Anne bak duydun değil mi?Ya Rabbi bu ne aşktı Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı şu Fatma, ne güzel bir kul olurdu Böylece Fatma'yı gözyaşları ile Erzurum'a uğurladık Fazla geçmedi Bir iki hafta daha sonra ailesi ağırlaştığı haberini verdi Bu bir iki hafta içinde ondan iki mektup almıştım Bana daima hafızlık tacını merak ettiğini, rüyalarına bile girdiğini yazıyorduBir gün sabahtan namazından sonradan telefon çaldı Fatma'nin annesiydi karşımdaki ses Üzgün bir sesle:Hoca bayan Fatma'yı uğurladık Rica etsem bir hatim okurmusunuz?deyince ben de dayanamadım ağlamaya başladım Annesi beni avuntu edercesine telefonu kapatmadan: Size ölmeden önce şunu söylememi istedi, dedi Hıçkırarak: Anneciğim hocama söyle, Ölüm Meleği söylediğinden de güzelmiş Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşan, yoluna yapışıp kelamına SIMSIKI sarılan kulunu, sen son nefesinde yalnız bırakır mısın hiç?ghostloves 09252005, 01:25 PM Fazla GÜzl GÖzyaŞlarimizi Tutamadik Annemle Ellerİne EmeĞİne SaĞlik Bİzlerede Nasİp OlurİnŞaallah anaksimona 09252005, 01:33 PM Fazla hoş arkadaşımNasıl etkilendiğimi anlatamam,o kızcağımız bulup ellerini öpmek isterdimGerçektende ağlattı beniRabbim ne olur bizlerede böyle inanç böyle aşk ver anaksimona 09252005, 01:37 PM Çok hoş arkadaşımNasıl etkilendiğimi anlatamam,o kızcağızı bulup ellerini öpmek isterdimGerçektende ağlattı beniRabbim ne olur bizlerede böyle inanç böyle aşk ver veson 01212006, 05:14 AM Allah razı olsun(tüm samimiyetimle) Benden önceki arkadaşların yorumlarına aynen katılıyorum Bu güzel yazıya bu kadar az açıklama gelmesi ve 61 sayfada kalması üzücü Arkadaşlar lütfen konulara bakıp bakıp geçmeyin beğendiğiniz konulara açıklama yaparak; hem konuyu açana bu konunun birileri göre beğenildiğini yani emeğinin boş yere gitmediğinin anlaşılmasını sağlar ayrıca de konunun güncel kalmasına(ilk sayfalarda olmasına), bu vesileyle de bizden sonradan bu bölüme girenlerin ilk sayfalarda kaliteli paylaşımlarla karşılaşmasına muavin olmuş oluruzTekrar teşekkür ederim paylaşım için, insanı Cennet yolunda tetikleyen, daha fazlasını yapmalıyım şehvetli uyandıran bi yazıydı