Böyle Özgeçmiş Göndermeyin iş talebinde kendini tanıtma kendini tanıtma örnekleri mülakatta örnekleri cv de arapça Bir işe başvurduğunuzda, size o işin kapısını aralayan unsurdur özgeçmişiniz Onu ne kadar özenli ve cazibeli kılarsanız, görüşmeye çağrılma ve işe kabul edilme şansınız da öyle artar Özgeçmişini Özlem Çakır Profesyonel İmaj ve Irtibat Danışmanlığı'na gönderen bazı arkadaşların yaptıkları hataları paylaşarak bu konuya dikkat sürüklemek istiyorum İşte özgeçmiş hazırlarken ve sunarken yapılmaması gerekenler: Özel eposta adresime bir eposta geldi Ekte bir dosya var Konu kısmında CV yazılı Ekteki dosya CV Bana hitaben bir yazı yazılmamış 'Acaba özgeçmişin birincil sayfası bana hitaben yazılmış bir mektup mu' diye dosyayı açtım Maalesef yalnızca özgeçmiş vardı Adap ve terbiye açısından sınıfta kalan bir epostaydı Konu kısmına ‘Merhaba Istek’ diye yazmış, Ekte size özgeçmişimi gönderiyorumdiyen bir kişiden iş başvurusu aldım Konu ‘Merhaba Istek’ olabilir mi? Epostasında sayesinde imla ve dilbilgisi hataları yapan birçok kişiden iş başvurusu aldım Kendini tanıtmaya itina göstermeyen bu kişiler, onları işe aldığınızda sizin işinize nasıl itina gösterecekler? Içten ve güzel Türkçe kullanımına itina kullanmak gerekir Kısaltmalarla doymuş, hitabı bilmeyen kişilerden meslek başvurularını aldım Hitap çok önemlidir Özgeçmişi ulaştırmak istediğiniz birisinin özel adresine, eposta gönderirken o kişinin ismini ve soyadını kâğıda dökmek gerekir ‘Sayın Çakır veya Özlem Bayan veya Sayın Istek Çakır’ gibi Üst kademeye ve sizden büyüklere yazdıklarınız için ‘bilgilerinize sunarım ve saygılarımla’ diye yazıp epostayı bitirmek gerekir Svg, tşk, fyi, kib gibi kısaltmalar kullanılmamalıdır Ciddiyeti bozar Özgeçmiş gönderirken epostaya tebessüm eden yüzler veya öbür animasyonlar eklenmemelidir Bunlar da ciddiyeti bozar Çok uzun epostalar, uzun özgeçmişler ve fotoğraflarla doymuş, yüklü dosyalarla meslek başvurusu yapılan kişilerin posta kutuları doldurulmamalıdır Özgeçmiş ve epostanızın yazımında büyük harf kullanmayın Haykırmak demektir ‘İtalic’ gibi okunması kuvvet yazı karakterleri ya da minik fontların kullanımını da önermem özel baskı: Arzu Çakır