Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Boyoz

Boyoz

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
2 su bardağı un1 su bardağı su1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı mısırözü yağı1 su bardağı mısırözü yağıYarım tatlı kaşığı tuzKabaklı iç malzeme: 2 kabak1 patlıcan1 soğan1 domates2 çorba kaşığı sıvıyağTuzPatatesli iç malzeme: 2 patates2 yumurta15 kahve fincanı tulum peyniri1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
Boyoz hazırlanışı
Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın Sebzeleri rendeleyin Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın

Unu yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 1015 dakika kuvvetlice yoğurun Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin

Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun


 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,800Kullanıcılar
Üst Alt