iltasyazilim
FD Üye
BOZBAŞ :
Malzemeler: Yarım kg et 1 baş kuru soğan
Yeteri kadar yağ 23 adet patates 12tane
domates Bir yemek kaşığı salça Lepe
(Nohutun kırılmışı)
Yapılışı: Önce normal bir tencereye
soğanları küçük küçük kıyıp koyun
Etinormal büyüklükte doğrayın yağla
birlikte hafif kızartın Sonra domatesi
doğrayıpsalçayı da hafif sulandırıp
tencereye dökün Tencerenin yarısına
gelecek şekildesu koyun Bir taşım
kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut
kırılmadan da konur)Patatesleri dörde
bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin
kapağını kapatın Altınıda hafif kısarak
yarım saat kadar pişmesini bekleyin İçi
biraz çukur yemektabaklarda servis yapın
Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse
lezzetine lezzet katılır Tabiki yanındayeşil
soğanı veya salatayı eksik etmeyin
Malzemeler: Yarım kg et 1 baş kuru soğan
Yeteri kadar yağ 23 adet patates 12tane
domates Bir yemek kaşığı salça Lepe
(Nohutun kırılmışı)
Yapılışı: Önce normal bir tencereye
soğanları küçük küçük kıyıp koyun
Etinormal büyüklükte doğrayın yağla
birlikte hafif kızartın Sonra domatesi
doğrayıpsalçayı da hafif sulandırıp
tencereye dökün Tencerenin yarısına
gelecek şekildesu koyun Bir taşım
kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut
kırılmadan da konur)Patatesleri dörde
bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin
kapağını kapatın Altınıda hafif kısarak
yarım saat kadar pişmesini bekleyin İçi
biraz çukur yemektabaklarda servis yapın
Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse
lezzetine lezzet katılır Tabiki yanındayeşil
soğanı veya salatayı eksik etmeyin