Geçtiğimiz günlerde sel felaketinin en ağırlarından birini yaşayan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinden kan donduran imajlar gelmeye devam ediyor. Paklık çalışmalarını sürdüren yetkililer, ilçenin dört bir yanına adeta saçılmış olan arabaları Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Abana Kampı'na taşıyor. Selle birlikte sürüklenerek hasar alan araçlar, felaketin boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor.
Yapılan çalışmalarla birlikte Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Abana Kampı, tam manasıyla bir araç mezarlığına dönmüş durumda. Alana getirilen birtakım araçların kimlere ilişkin olduğu tespit edilebiliyor olsa da tanınmayacak hale gelmiş durumda. Hatta kamp alanı o kadar ağır bir biçimde dolmuş durumda ki İnebolu'daki boş bir arazi de hasarlı araçların bekletilmesi için kullanılmaya başladı.
İşte bölgeden gelen kimi manzaralar
Yavaş yavaş yaralarını sarmayan bölge halkı ise araçlarını aramaya başlamış durumda. Bir yakınının aracını aramak için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Abana Kampı'na gelen Can Tutcan, "Gördüğünüz üzere araçların hali perişan. Bunlar daha bir kısmı. Buradaki araçlar kadar olanı kayıp, büyük kısmı da İnebolu ilçemize çekiliyor. İlçede selden ziyan gören araçları yüzde 90’ı kayıp. Yüzde 10 civarında bir araç kaldı. Acımız büyük, kaybımız büyük. Fakat inşallah yeni günler için, gelecek kuşaklarımız için hoş bir ilçe bırakacağız. Daha önlemli olacağız." sözlerini kullandı.
Tuncay Dıvar isimli bir vatandaş ise "Buraya akrabamın otomobiline bakmaya geldik. Lakin bulamadık maalesef. Tahminen İnebolu’da olabilir, bilmiyorum tahminen de kayıp. Başımıza bu türlü bir felaket geldi. Ben, Bozkurt Ortaokulu’nda çalışıyorum. Okulumuzun da ağır hasarlı olmasından ötürü yıkım kararı alındı. Okulumuzda yıkılacak. Başımıza bu türlü bir felaket geldi. Herkesten Allah razı olsun..." dedi.
Kastamonu Bozkurt'ta neler yaşandı?
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi, Ezine Çayı'nın vadisine kurulmuş olan bir yerleşim merkezi. Ayrıyeten bu çay üzerinde kurulmuş olan 2 farklı hidroelektrik santrali (HES) yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan sağnak yağışlar, bölgeye eşi gibisi görülmemiş bir sel felaketi getirdi. Can kayıplarının olduğu, hala kayıp insanların bulunduğu ilçe, selden sonra adeta harabeye döndü. Hükümet ise aldığı bir karar ile Kastamonu Bozkurt'un da dahil olduğu birtakım bölgeleri afet bölgesi olarak nitelendirdi...