Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bozuk gıda nasıl anlaşılır?

Bozuk gıda nasıl anlaşılır?
0
243

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
imagesbozukgidanasilanlasilir5afadf66e0061

Sağlık sorunlarına yol acabilen bozulmuş gıdaları anlamanın puf noktaları

Ciddi sağlık sorunlarına hatta zehirlenmelere yol acabilecek bozulmuş gıdaların, dış gorunuşleri ve tatları, tazelik ya da bozulmuşlukları hakkında ipucu veriyor

Uludağ Universitesi Veteriner Fakultesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof Dr Mustafa Tayar, bozulmuş ya da mikrop bulaşan gıdaların zehirlenmelere, hatta ciddi sağlık sorunlarına yol acabileceğini soyledi

Bazı gıdalardaki bozulmanın dış gorunuşu ve tadıyla anlaşılabileceğini kaydeden Tayar, şunları soyledi:

''Bozulmuş balık kotu koku, kuflu tat, koku ve renk değişikliği ile tespit edilebilir Turşu gibi fermente gıdalardaki acı tat, renkte kararmalar ve kotu koku, ciğ sutteki ahır kokusu, balık, sabun, acı, ekşi, yanık ve malt tatları, mavisarı, kırmızı renk oluşumu, sunme ve kopurme bozulma olduğunu gosterir

Bozulmuş ekmekte sunme ve kuflenme, etlerde dış yuzeyinde yapışkanlık, renginde bozulmalar, ekşime ve kokuşma gorulur Kabuklu deniz hayvanlarında bozulma kotu koku ve ekşime, konserve gıdalarda kapakların şişmesi, ekşi ve acı tatlar, asidik ve kotu kokular, renkte kararmalarla anlaşılabilir''

Meyvelerdeki bozulmanın ceşitli renkte curumelerden rahatlıkla tespit edilebileceğini ifade eden Tayar, peynirde acı tat, gaz oluşumu nedeniyle delikli yapı, ceşitli renk oluşumlarının urunun bozulmuş olduğunu gosterdiğini bildirdi

Recel ve marmelattaki ekşime ve kopurme, sucukta yapışkan tabaka oluşumu, kokuşma, ekşime ve yeşil renk oluşumunun bozulmayı işaret edeceğini belirten Tayar, ''Taze sebzedeki yapışkanlık, curumeler ve ekşime, tereyağındaki acılaşma, ekşime, ceşitli tat bozuklukları, kotu koku, siyahlaşma, mavisiyah lekeler, pembekırmızı, mavi ve yeşil renkler bozulma olduğunu gosterir'' dedi

Prof Dr Tayar, yoğurtta gorulen ekşime ve kopurmenin bozulmayı gostereceğini vurgulayarak, yumurtadaki bozulmanın akının yeşilimsi olması, sarısında siyah curukluk, kırmızımsı, pembe renkli curumeler, kuflu ve kotu kokuyla anlaşılabileceğini bildirdi
 

Similar threads

Sağlık sorunlarına yol açabilen bozulmuş gıdaları anlamanın püf noktaları Önemli sağlık sorunlarına hatta zehirlenmelere yol açabilecek bozulmuş gıdaların, dış görünüşleri ve tatları, tazelik veya bozulmuşlukları hakkında anahtar sözcük veriyor Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Sutun Bozulması, Sutun Bozulduğu Nasıl Anlarız Gıdalarda Bozulması gıdaların tuketilebilme niteliğinin yitirilmesine yonelik bileşim ve karakter ozelliklerinin değişmesi olarak tanımlamak mumkundur Bozulan bir gıdanın yapı, gorunuş, renk, tat ve kokusunda ceşitli fiziksel ve kimyasal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Günümüzde birçok insanın aklındaki sorulardan birisidir. Çoğu kişi katkı maddelerinin çok zararlı olduğunu düşünür ve katkısız, doğal beslenmeye çalışır. Bu yolda ciddi ekonomik özverilerde bulunur, hatta bazen aldatılır. İşte onlara öncelikle şunu söylemekte fayda var: HER KATKI MADDESİ ZARARLI...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Tavuk, içerdiği protein bakımından en çok tüketilen besleyici yiyecekler arasında yer alıyor. Ama her ne kadar besleyici bir ürün olsa da en fazla gıda zehirlenmelerine yol açan da tavuktur. Tavuklar doğru muhafaza edilmediği takdirde çok kötü sonuçlara neden olabilir. Peki, kızartması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Ağız Kokusu Ağız kokusu sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyen, karşımızdaki kişiye daha ilk tanıştığımız anda tatsız mesaj veren bir rahatsızlıktır Kotu agız hijyeninin kacınılmaz sonucu olsa da bazen ne yaparsak yapalım kurtulamadıgımız bir hastalik olarak bizi rahatsız ediyor Bircok kişi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt