nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yumurtanın Taze Bayat ya da Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılabilir
Yumurtanın buzdalobına ambalajıyla saklanmasını öneriliyor
Sıcaklık ne dek düşük olursa yumurtanın raf ömrü pek uzun olur değerlendirmesinde yer alan Akdemir, yumurtanın daha sağlıklı koşullarda saklanması için alınan kararı destekliyor
Oda sıcaklığında yumurtanın en fazla 1 ayda dayanabildiğini, soğuk hava deposunda ise 4 hale 6 ay aralarında sağlanabileceğini vurgulayan Akdemir şu bilgileri veriyor: Yumurtanın dış kabuğu gözenekli bir yapıya sahip Yumurta oda sıcaklığında bekledikçe üzerindeki gözenekler genişliyor Dolayısıyla bu gözeneklerden içeri rahatsızlık yapan mikroorganizma girişi daha kolay oluyor
YUMURTAYI YIKAMADAN BUZDOLABINA KOYUN
Yumurtanın ne suretle olursa olsun muhakkak yıkanmaması tavsiyesinde bulunan Akdemir şu uyarılarda bulunuyor: Tavuk yumurtlarken yumurtanın kabuğuna dışkı bulaşması kaçınılmazdır Dolayısıyla yumurtanın kabuğunda insanı hasta edebilen mikroorganizmalar ve bakteriler bulanabilir
Yumurtayı dolaba yıkamadan kurmak lüzumlu Yumurtanın dıştan koruyucu bir katman var Bu tabaka yıkandığında kayboluyor Yumurtadaki gözenekler daha da açık ışık halkası geliyor
Yumurtanın eve getirildikten sonra ambalajından çıkarılarak , buzdolabının yumurtalık için ayrılmış bölümünde değil, ambalajıyla beraber saklanmasının daha doğru olduğunu vurgulayan Akdemir,Yumurtaları buzdolabındaki yumurtalıkta değil de kendi kutusunda muhafaza edilmeli
KIRILDIĞINDA SARISI DAĞILIYORSA YUMURTA BOZUKTUR
Yumurtanın bozuk olduğunu dıştan bakarak kavramak fazla baskı Fakat bazı ipuçları veriyor Yumurta bekledikçe tepesindeki aylaklık kısmı artıyor Yumurta su içine konulduğunda yukarı çıkıyorsa o yumurtanın uzun vakit rafta beklediği ve bozulduğu anlaşılabiliyor
Keza, yumurta kırıldığı süre sarısı dağılırsa o yumurta da bozuk demektir
Tavaya kırıldığı vakit sarısının dağılmaması gerekiyor Dağılmıyorsa taze olduğunu gösteriyor Çatlak yumurtalar da tüketilmemeli Çünkü çatlayan kısımlardan hasta eden bakteriler ve mikroorganizmalar içeri gerebiliyor *
Yumurtanın buzdalobına ambalajıyla saklanmasını öneriliyor
Sıcaklık ne dek düşük olursa yumurtanın raf ömrü pek uzun olur değerlendirmesinde yer alan Akdemir, yumurtanın daha sağlıklı koşullarda saklanması için alınan kararı destekliyor
Oda sıcaklığında yumurtanın en fazla 1 ayda dayanabildiğini, soğuk hava deposunda ise 4 hale 6 ay aralarında sağlanabileceğini vurgulayan Akdemir şu bilgileri veriyor: Yumurtanın dış kabuğu gözenekli bir yapıya sahip Yumurta oda sıcaklığında bekledikçe üzerindeki gözenekler genişliyor Dolayısıyla bu gözeneklerden içeri rahatsızlık yapan mikroorganizma girişi daha kolay oluyor
YUMURTAYI YIKAMADAN BUZDOLABINA KOYUN
Yumurtanın ne suretle olursa olsun muhakkak yıkanmaması tavsiyesinde bulunan Akdemir şu uyarılarda bulunuyor: Tavuk yumurtlarken yumurtanın kabuğuna dışkı bulaşması kaçınılmazdır Dolayısıyla yumurtanın kabuğunda insanı hasta edebilen mikroorganizmalar ve bakteriler bulanabilir
Yumurtayı dolaba yıkamadan kurmak lüzumlu Yumurtanın dıştan koruyucu bir katman var Bu tabaka yıkandığında kayboluyor Yumurtadaki gözenekler daha da açık ışık halkası geliyor
Yumurtanın eve getirildikten sonra ambalajından çıkarılarak , buzdolabının yumurtalık için ayrılmış bölümünde değil, ambalajıyla beraber saklanmasının daha doğru olduğunu vurgulayan Akdemir,Yumurtaları buzdolabındaki yumurtalıkta değil de kendi kutusunda muhafaza edilmeli
KIRILDIĞINDA SARISI DAĞILIYORSA YUMURTA BOZUKTUR
Yumurtanın bozuk olduğunu dıştan bakarak kavramak fazla baskı Fakat bazı ipuçları veriyor Yumurta bekledikçe tepesindeki aylaklık kısmı artıyor Yumurta su içine konulduğunda yukarı çıkıyorsa o yumurtanın uzun vakit rafta beklediği ve bozulduğu anlaşılabiliyor
Keza, yumurta kırıldığı süre sarısı dağılırsa o yumurta da bozuk demektir
Tavaya kırıldığı vakit sarısının dağılmaması gerekiyor Dağılmıyorsa taze olduğunu gösteriyor Çatlak yumurtalar da tüketilmemeli Çünkü çatlayan kısımlardan hasta eden bakteriler ve mikroorganizmalar içeri gerebiliyor *