Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bremen Mızıkacıları Masalı Kitap Özeti

Bremen Mızıkacıları Masalı Kitap Özeti
0
128

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bremen Mızıkacıları Masalı Kitap Özeti,
Bremen Mızıkacıları Kitap Özeti,
Bremen Mızıkacıları Özeti,

Çok Eskiden yaşlı ve bitkin bir eşek varmış Sahibinin onu bundan böyle daha fazla beslemek istemediği ortaya çıkmış En iyisi buralardan gitmek diye düşünmüş eşek “Bremen ’de şarkıcılık yaparım Bazıları anırmamı öyle bir beğenirdi zaten

Böylece bir sabahleyin erkenden yola çıkmış Bir zaman yürüdükten sonradan iki büklüm bir köpekle karşılaşmış “Artık sahibime avda asistan olamayacak değin yaşlandım, demiş köpek eşeğe Sahibimde artık beni beslemiyor Eşek gülmüş Benimle Bremen ’e gelsene şarkıcı oluruz, demiş

Yola koyulmuşlarFazla geçmeden bir damın üzerinde ağlamaklı oturan bir kedi görmüşler “ Çok yaşlandım, fareler bile dalga geçiyorlar, demiş kedi “Sen de bizimle gel demiş eşek “Sesin hala dinç çıkıyor, şarkı söyleriz Bremen ’de

Bağıra bağıra şarkılar söyleyerek yola devam etmişler Bir çiftlik evinin yakınlarından geçerken kendi seslerinden yüksek bir sesle irkilmişler Kukkurikuuuuuuuuu!…Sonum geldi! diyormuş iri bir horoz Sonradan eşek, köpek ve kediye yandan yakıla anlatmış: Bu akşam sahibimin konukları gelecek Pek hissediyorum oysa beni pişirip yiyecekler EşekEndişelenme, seninki gibi bir ses bize fazla şey katar Haydi gel şarkıcı olalım, demiş

Akşam olduğunda tümü fazla yorulmuş Bir şeyler yemek yemek ve uyumak istiyorlarmışİlerde penceresinden ışık süzülen bir kulübe görmüşler Horoz uçup pencereden içeri bakmış “Dört soyguncu görüyorum, lezzetli bir sofranın başındalar, demiş “Bir planım var, demiş eşek Birbirlerinin sırtına tırmanmışlar En altta eşek, sonradan köpek, onun üzerinde kedi ve nihayet en üstte de horoz Pencere yaklaşıp çıkarabilecekleri en yüksek sesle bağırmaya başlamışlar “İmdaaaaaat! Bu bir hayalet! demiş soygunculardan birisi “Kendimce bir canavar! demiş ötekisi Kendimce cadılar bastı! demiş öteki Annemi istiyorum, demiş sonuncusu Bir kaç dakika daha sonra dört şarkıcımız soygunculardan kalan sofradaymışlar

Geceleyin onlar uyurken soyguncular geri gelmişler Fakat hayvanlar hazırlıklıymış Soyguncular içeri girer girmez, eşek “Acilen demiş ve saldırıya geçmişler Soyguncular bir daha hiç dönmemecesine kaçmışlar oradan Şarkıcılarımız da bu sevimli minik kulübeye yerleşmişler Bremen ’e gitmeyi de bir süre ertelemişler, lakin her gün şarkı söylemeyi unutmuyorlarmışEğer bir gün onları dinleme şansınız olursa, Bremen sakinlerinin ne büyük bir risk atlattıklarını anlamanız güç olmaz *

858,462Konular
981,119Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt