Breton çorbası MALZEMELER 8 şahsiyet 2 adet orta yükseklik soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuzlu 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın Sabahleyin yıkayıp süzdürün Soğanları soyup piyaz doğrayın Sonradan tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonradan fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin Orta ateşte takriben 1,5 saat pişirin ve ateşten alın Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin Diğer bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin 34 dakika daha kaynatıp ateşten alın Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir