Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brezel

Brezel

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Brezel Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr un (3 büyük çay bardağı+1 tepeleme dolu yemek kaşığı)
*1 yemek kaşığı silme tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*200 ml ılık su(1 su bardağı)
*100 ml ılık süt(yarım su bardağı )
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket kuru maya (yarım yaş maya 7 gr )
*1 litre kaynamış sıcak su
*2 yemek kaşığı karbonat
*Kalın tuz, ben değirmenden kullandım

Brezel Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu tarif özellikle Nur (Şahin ) hanım için )
Taze Bretzel yemesini severim, ama yapılması çok da kolay değilmiş Pazartesi denedim idare eder, dün yine denedim rengi çok koyu olmadı ama tadı mükemmel oldu Bretzeli çok seven ev halkı onayladı umarım sizde beğenirsiniz
Yaş maya kullanırsanız şekerle ılık süte eritilir ve köpürene kadar bekletilir Elenmiş un Tuzla karıştırılır içine havuz açılır ve Mayalı süt içine akıtılır
Kuru maya kullanırsanız :elenmiş un Tuzla karıştırılır ortasına bir havuz açılır içine kurumaya ve şeker, kenarlarına küçük parçalara bölünmüş soğuk tereyağı konulur, suda ilave edilir ve 67 dakika iyice yoğrulur Ele çok hafif yapışan esnek bir hamur elde ediyoruz Hamuru top haline getirin üzerine strech folio çekin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın Sonra biraz yoğurarak gazını alın ve mandalina büyüklüğünde bezelere bölün (ben 80 gr dan yaptım)Bezelerin üstü kapatılır ve 10 dakika dinlendirilir
Bezenin üzerine bastırılır ve 20 cm rulo haline getirilir ve üstü kapalı rulolar 10 dakika dinlendirilir Şimdi Bretzel son dinlendikten sonra 1 saat soğuk yerde (soğuk havada dışarıda olabilir, buzdolabı veya buzlukta) bekleyeceği için yağlı kartlı tepsi tabak hazırlayıp kenara koyulur
Rulo iki elle masa üstünde döndürülerek yaklaşık 5060 cm olana kadar uzatılır Önemli nokta rulonun orta tarafı kalın kalması, sonlar kalem kalınlığında olursa iyi olur
Bretzel gibi şekillendirilir ve tepsiye tabağa dizilir ve yine üstü kapalı 30 dakika bekletilir Yarım saatten sonra buzluk buzdolabında üstü açık, dışarıda üstü kapalı bekletilir Bekleme nedeni Bretzel soğukta sert kıvam alıyor, bundan dolayı sıcak suya girince hamur erimiyor
Bir tencerede 1 litre su kaynatılır, ocaktan alınır ve karbonat içine az az akıtılır (lütfen çok dikkatli olun, çünkü kabartma tozu çok kabarıyor )Karıştırılır,bir kaynatılır ve yine altı kapatılır Çok erken hazırlamayın karbonatlı su soğumaması lazım, sıcak ama kaynamaması gerek Fırın bir kase sıcak suyla ısıtılır
Soğuk hafif (buzlu)Bretzel tek tek dikkatliçe 30 saniye karbonatlı suya bırakılır, suyun içinde döndermesi biraz zor olduğu için üst tarafın suyun içine gelecek şekilde koyulurAlt tarafına kepçeyle su dökün
Kevgirle dikkatlice sudan alınır iyice süzülür ve yağlanmış tepsiye dizilir( Ben yağlı kartlı tepside yaptım pişerken karta yapışıyor kaldırırken yırtılma oluyor Bir tarif te yağlanmış tepsiye konulunca daha güzel sonuç oluyor fikri vardı)
Hepsi bittikten sonra keskin bir bıçakla kalın tarafına uzunlamasına kesik atılır her tarafına tuz serpilir ve 2025 dakika 200 derecede kızarana kadar pişirilir Fırından çıkarttıktan sonra soğutmaya gerek yok 12 dakika durursa yeter hemen yemeğe hazır Üzerine tereyağı veya labne peyniri yanına çay mmmhmmm Afiyet olsun))
*
 
858,497Konular
982,517Mesajlar
30,254Kullanıcılar
aeaeaeSon üye
Üst Alt