Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli

Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli
Brezilya Usulü Pilav Tarifi




Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli

MALZEMELER


250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşğı salça 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı veya margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuzlu ek edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinç etsuyunu çekmeli giderken soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin giderken karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin

Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı ya da margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dirençli bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Üzerine kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika dek pişirindaha daha sonra fırından çıkarıp servis edinAfiyet olsun


*
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt