iltasyazilim
FD Üye
Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli
Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşğı salça 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı veya margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuzlu ek edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinç etsuyunu çekmeli giderken soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin giderken karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı ya da margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dirençli bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Üzerine kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika dek pişirindaha daha sonra fırından çıkarıp servis edinAfiyet olsun
*
Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Brezilya Usulü Pilav Tarifi Resimli
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşğı salça 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı veya margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuzlu ek edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinç etsuyunu çekmeli giderken soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin giderken karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı ya da margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dirençli bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Üzerine kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika dek pişirindaha daha sonra fırından çıkarıp servis edinAfiyet olsun
*