Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Brezilya Usulü Pilav

Brezilya Usulü Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides
2 su bardağı pirinç
1 tatlıkaşğı salça
1 diş sarımsak
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorbakaşığı zeytinyağı
600 gr etsuyu
tereyağı ya da margarin
toz kırmızı biber
maydanoz
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinç etsuyunu çekmeli Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt