iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
600 gram ekmeklik un 1 yemek kaşığı tuz 100 gram toz şeker 20 gram instant maya 4 adet yumurta 175 gram ılık süt 1 yemek kaşığı bal 1 adet rendelenmiş limon kabuğu (arzuya göre) 175 gram tereyağı Muffin kalıplarını yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Brioche hamuru için; instant maya ve ılık sütü küçük bir kapta karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletin Kullanacağınız ekmeklik unu; tuz, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile harmanladıktan sonra karıştırma kabına alın Orta kısmını parmaklarınızla havuz gibi açın Bal ve ılık süt ile karıştırdığınız instant mayayı ekleyin Hamur yoğurma makinesi ya da uç kısmına hamur yoğurma aparatı taktığınız mikser yardımıyla karıştırmaya başlayın Şu ana kadar eklemiş olduğunuz tüm malzemelerin homojen olarak karışmış olması gerekiyor Bütün olarak kullanacağınız yumurtaları tek tek karıştırma kabına alıp, 810 dakika kadar karıştırma işlemini sürdürün Küçük küpler halinde doğradığınız soğuk tereyağlarını hamura katıp, çırpıcı yardımıyla 810 dakika kadar karıştırmaya devam edin Hamur yumuşak, parlak ve pütürsüz olmalı Kıvam alan hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın Bir dakika kadar elle yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir mutfak bezi kapattıktan sonra 68 saat kadar oda ısısında bekletin Oda sıcaklığında, kendi büyüklüğünün en az iki katı kadar mayalanan hamuru 15 eşit parçaya ayırın Mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz hamurları zeytinyağı ile yağladığınız muffin kalıplarına yerleştirin Arzuya göre hamurdan yuvarlak şeklinde küçük toplar hazırlayıp, büyük ekmek hamurlarının üzerine kapak şeklinde oturtun Fırını 180 derecede önceden ısıtın Fırın ısındığı sırada kalıplarına yerleşen hamurları 30 dakika kadar bu şekilde mayalandırmaya devam edin Üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar, aralarda kontrol ederek 2530 dakika pişirin Fırından çıkardığınız hamurları kalıplarında dinlendirdikten sonra çayın ya da kahvenin yanında servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
600 gram ekmeklik un 1 yemek kaşığı tuz 100 gram toz şeker 20 gram instant maya 4 adet yumurta 175 gram ılık süt 1 yemek kaşığı bal 1 adet rendelenmiş limon kabuğu (arzuya göre) 175 gram tereyağı Muffin kalıplarını yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Brioche hamuru için; instant maya ve ılık sütü küçük bir kapta karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletin Kullanacağınız ekmeklik unu; tuz, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile harmanladıktan sonra karıştırma kabına alın Orta kısmını parmaklarınızla havuz gibi açın Bal ve ılık süt ile karıştırdığınız instant mayayı ekleyin Hamur yoğurma makinesi ya da uç kısmına hamur yoğurma aparatı taktığınız mikser yardımıyla karıştırmaya başlayın Şu ana kadar eklemiş olduğunuz tüm malzemelerin homojen olarak karışmış olması gerekiyor Bütün olarak kullanacağınız yumurtaları tek tek karıştırma kabına alıp, 810 dakika kadar karıştırma işlemini sürdürün Küçük küpler halinde doğradığınız soğuk tereyağlarını hamura katıp, çırpıcı yardımıyla 810 dakika kadar karıştırmaya devam edin Hamur yumuşak, parlak ve pütürsüz olmalı Kıvam alan hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın Bir dakika kadar elle yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir mutfak bezi kapattıktan sonra 68 saat kadar oda ısısında bekletin Oda sıcaklığında, kendi büyüklüğünün en az iki katı kadar mayalanan hamuru 15 eşit parçaya ayırın Mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz hamurları zeytinyağı ile yağladığınız muffin kalıplarına yerleştirin Arzuya göre hamurdan yuvarlak şeklinde küçük toplar hazırlayıp, büyük ekmek hamurlarının üzerine kapak şeklinde oturtun Fırını 180 derecede önceden ısıtın Fırın ısındığı sırada kalıplarına yerleşen hamurları 30 dakika kadar bu şekilde mayalandırmaya devam edin Üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar, aralarda kontrol ederek 2530 dakika pişirin Fırından çıkardığınız hamurları kalıplarında dinlendirdikten sonra çayın ya da kahvenin yanında servis edin Sevdiklerinizle paylaşın