Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Britney Spears gibi birçok Yıldızı giydiren Türk

Britney Spears gibi birçok Yıldızı giydiren Türk
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Britney Spears gibi çoğu Yıldızı giydiren Türk Stilistliğe İngiltere’de başlayan Barbaros Apaydın’ın tasarımlarını, Britney Spears’tan Chelsea takımı futbolcularına pek çok ünlü giyiyor İstanbul’da konservatuvarın bale bölümünü tüketen lakin kısa zaman sonra moda dünyasına atılan Barbaros Apaydın, David Beckham, Don Johnson, Steven Segal, Liza Minelli gibi çoğu ünlüyle çalışıyor Apaydın’ın Barbarossamarkasıyla ürettiği taşlarla işlenmiş jean ve tişörtleri büyük alaka görüyor Yıldızları giydiren Türk İşlemeli jeanleri, baskılı ceketlerini dünyaca meşhur isimlerin giydiği Barbarossa, 20 takvim bir marka Markanın yaratıcısı ise bugüne kadar gürültüsüz sedasız yol kateden İstanbullu Barbaros Apaydın Barbarossa markasını duydunuz mu, bilmiyorum Fakat tüm dünya, bilhassa Hollywood yıldızları bu markayı fazla yakından tanıyor, hatta vazgeçemiyor David Beckham’dan Britney Spears’e, Don Johnson’dan Spice Girls’e bir fazla ünlü Barbarossa markasının yaratıcısı, Barbaros Apaydın’ın kıyafetlerini giyiyor Stilist aynı zamanda Chelsea futbol takımının oyuncularını da giydiriyor Apaydın bugüne değin sadece Hollywood yıldızlarını giydirmekle kalmamış Film setlerinde çalışmış, hatta kostümler hazırlamış… Kendisi de kıyafetleri gibi çok renkli bir şahsiyet bununla beraber da çok utangaç Çekinerek anlatıyor başarılarını… Moda tasarımcısı olmadığını söyleyecek kadar da mütevazı Ben stilistimdiyor ve ekliyor Tasarımcıyım çağrıda bulunmak çok büyük bir laf Tasarımcı dediğin, bir şeyi yoktan var edendir Ben renkleri kullanmayı, hikaye yaratmayı seviyorum Olan şeylerin üzerine gidip onları güzelleştiriyorum Her Tarafta ürünlerin üstüne zorlama yapmasını çok iyi biliyorum Tasarımcı değil ama iyi bir stilistim Kendine Barbarossadenilmesini isteyen stlist, moda tasarımı dışında fotoğraf ve dekorasyon da yapıyor Hatta Bebek’teki Lucca Cafe’de bulunan tablosu fazla meşhur Flok zorlama, varak kağıt, payet ile elle bitmiş bu tablosu en favori tasarımlarından Tekrar Bebek’teki Nady’s Cafe’nin iç dekorasyonu ona ait Giyimde yaptığım tasarımı sandalyeye, masalara aktarıyorumdiyor Medya ile aram yok Hollywood yıldızları ile fazla yakın arkadaş olan Barbarossa, Gianni Versace’yi Türkiye’ye öncelikle akıl alışverişi yerine getirmek için getirmiş Michael Jackson’ın kostümleri için bez seçmiş Onu daha önce nasıl duymadığımızı sorduğumuzda, Medya ile aram değil Yaptıklarımı kendime saklamaktan ve profesyonellerin takdir etmesinden hoşlanıyorum Yurtdışında o kadar çok moda dergilerinde ürünlerim çekimlerde kullanıldı, röportajlarım yer aldı Türkiye’de ise koşul daha bambaşka Olmamış olayları haber haline getiren çok insan var burada Hatta, bir film setinin yanından geçerken anı fotoğrafı çektirip daha sonra da basına ‘En yakın arkadaşım’ diye lanse edenler var Ben hiç onlar gibi belirmek istemedimdiyor Bu konuyla ilgili de bir anısını anlatıyor: Hollywood’da uzun yıllar yaşadığım için hala görüştüğüm çok arkadaşım var Don Johnson ile yıllardır Cannes Film Festivali’ne beraber gideriz öyle insan onunla anı fotoğrafı çektirir ama, birgün bana ‘Seninle hiç fotoğrafımız yok, halk müziği beni görünce kameraya saldırıp turistik resim çektiriyor Artık seninle hergün resim çektirelim ancak, turistik olmasın, albümüzde yer alsın’ dedi… Başarılı stilistin hayatı daima sanatla içiçe geçmiş Küçükken konsevatuarda bale eğitimi almış İstanbul Radyosu’nda çocuk programları yapmış Türkiye’nin ilk çocuk tiyatrosu olan Keloğlan Çocuk Tiyatrosu’nda da oynamış O yıllarda balenin Türkiye’de erkeğe yakıştırılmadığı için üstüne gitmemiş: Kabul edilmiş bir sanat değildi Hatta bale yapan erkeğin ‘gay’ olduğu düşünülüyordu Ben de kendimi tasarıma verdim Tiyatro yaptığım zamanlarda da sahne dekorasyonu ve kostümlere defalarca ilgim vardıdiyor Babası Türkiye’nin en eski gemicilerinden birisi olduğu için yurtdışında da bulunma fırsatı fazla olmuş Moda tasarımı eğitimi almadığı halde, çocukluk yıllarında bir şeyler üretmeye, tasarlamaya çok meraklı olduğunu anlatıyor, her zaman öbür giyinmeyi seviyordum Barbarossanın bir marka halini alması ise o kadar basit olmamış 20 sene önce erkek koleksiyonuyla işe başladım O zamanlar, bayan kumaşını erkekte uyguladım Clubwear yapıyordum Fakat birincil koleksiyonum satmadı Çünkü o yıllar erkek giyiminde öyle gözü kara almak için erkendi Benim o zamanlar yaptığım şeyler derhal yeni yeni moda olmaya başladı daha sonra da bayan giyime döndüm diyor başlangıçta taşlarla işlediği ürünlerle uyarı çeken Barbarossa, İngiltere’de bir dans stüdyosundaki dansçıların kıyafetlerini hazırlamaya başlamış Ilk mağazası Modulu 80′lerin sonuna içten açmış O yıllarda pop starlar koleksiyonlarımı fazla beğeniyordu Rolling Stones, Rod Stewart benim müşterilerimdidiyor Peşinde Barbararossa diye daha büyük bir mağaza gelmiş Ve o sırada Topshopmağazası ile tanışmış Uzun yıllar Topshop’ın TS markasına koleksiyon hazırlamış Yaptığım işlemeli, baskılı jeanler ile dünyada jean modası akımı başladıdiyen Barbarossa şöyle devam ediyor, Moda tasarımı konusunda imzamı attığım çok şey var İşlemeli jeanler dışarıda ilk kere hayvan baskılarını, leoparı, krokodili baskı olarak kullanan tekrar benim sonradan Roberto Cavalli kullandı Ben yaptığım süre moda olmuyor, büyük modacılar yaptığı vakit moda oluyor Çünkü onlar büyük firmalar… 52 yaşındaki stiliste böyle genç görünmesinin sırrını sorduğumuzda ise Yaratıcı edinmek… Yaratıcılık insanı genç kılıyordiyor Barbarossa’nın Hollywood macerası ise 10 yıl öncesine dayanıyor O dönemlerde Lisa Minelli, Steven Segal, Don Johnson’ın kıyafetlerini hazırlarken, film setlerinde de çalışmış Hollywood’da kendisini kabul ettirmesinin kolay olup olmadığını sorduğumuzda, Halk Müziği oralarda yaratıcılığı farkediyor, seni keşfediyorlar En önemlisi takdir de ediyorlardiyor Bir alegori seziyoruz bu sözlerinde Peki ya Türkiye’de?Barbaros Apaydın Öne çıkartılmış belirtilen ırk var ve medya yalnızca bu kişiler civarda dönüyor Onun dışındaki kişiler maalesef önemsenmiyor İşin içinde azıcık kıskançlık olduğunu da düşünüyorum Ben bugün Türkiye’den çıkmış en iyi 56 tasarımcıdan birisiyim Dünyaya adını kabul ettirmiş demiyeceğim, dünyada yerini bulmaya çalışanların arasındayım Türkiye’de cümbür cemaat modacı diyor kendine Halbuki modacı edinmek hiç de kolay değil Dünyada ‘modacı’ olmanız için sektöre bir şey kazandırıp, en düşük iki sene insanların sizin modanızı peşine düşüp takip etmesi gereklidiyor Türk modacılarından Rıfat Özbek’i çok beğeniyor ve takdir ediyor Rıfat Özbek’in Türkiye’de bir şeylerin önünü açtığı tartışılmaz Ama o da geri planda kalıyor Kendimce Kültür Bakanlığı’nın kendisine ödül vermesi lüzumlu Hem Dice Kayek’yi de fazla beğeniyorum Bir yerlere gelip kendilerini kabul ettirmiş kişilerdiyor Koleksiyonlarını hazırlarken başka modacılardan etkilenip etkilenmediği sorusuna ise, Vaktinde kayda değer modaevlerini takip ettim, bunda ayıp bir şey değil Picasso’nun dediği gibi ‘Bakacaksın, göreceksin’ Fakat artık kendime özgü bir tarzım vardiyor Erkek koleksiyonu da var Yaşamını Paris, Milano, Londra ve İstanbul’da geçiren Barbarossa, 2002 yılında İstanbul’da bir atölye kurmuş Paris’te, Milano’da ve Londra’da showroomları, mağazaları var Kendi mağazaları haricen tasarımlarının satış noktaları ise Filipinler, Endonezya, Japonya, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde Dolce Gabana, D Squared, Roberto Cavalli satan mağazalar Hem erkek koleksiyonu Paris’in ünlü La Fayette mağazasında satılıyor Türkiye’de ise öncelikle bu sezon Mudo mağazalarında satılmaya başlamış ürünleri İtalyanlar benim tarzımı benimsediler Hatta ürünlerimin yüzde 70′i İtalya’da satılıyor Bakalım Türkiye’de nasıl olacak?diyor Tarzını GlamorHollywoodolarak tanımlayan Barbarossa, cıvıl cıvıl renkli tasarımları ile dikkat çekiyor Hollywood starları arkadaşı Barbaros Apaydın, Hollywood’da geçirdiği on yılın gerisinde çoğu meşhur ile yakın dostluklar kurmuş Arkadaşlıklarının devam ettiği Steven Segal (sağda), Don Johnson, Mickey Rourke ile hala görüşmeye devam ediyor Hatta bu ünlüler defilelerinde onu yalnız bırakmıyor bununla beraber ünlü modacı John Galliano ile de dost olan Apaydın, Galliano’nun tasarımlarını çok beğendiğini söylüyor  

858,481Konular
981,450Mesajlar
29,613Kullanıcılar
yusuf25343Son üye
Üst Alt