iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
* Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın
* Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin
* 34 dakika daha bu şekilde kavurun
* Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin
* Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin
* Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın
* Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın
* Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
* Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın
* Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin
* 34 dakika daha bu şekilde kavurun
* Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin
* Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin
* Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın
* Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın
* Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın