Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişirmenin püf noktaları nelerdir?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
brokoli_nasil_haslanir_brokoli_pisirmenin_puf_noktalari_nelerdir_1561033664_3189.jpg

Çocukların tadını pek sevmediği, vitamin bakımından tüm sebzelere taş çıkaran brokoli, doğru yöntemlerle pişirildiğinde vücuda inanılmaz faydalar sağlıyor. Peki brokoliyi doğru pişirmenin yolları nedir? Brokolinin en lezzetli hali olan haşlaması nasıl yapılır? Brokoli pişirmenin püf noktaları nelerdir? tarifi ve detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Brokoli; besleyiciliği özelliğiyle beş yıldız alan sağlığımıza faydaları oldukça fazla bir besindir. Düşük kalorili olmasına rağmen, lif bakımından oldukça zengindir. Brokoli lahana ailesindendir. Başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere, diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bu şifalı sebze vücuttaki sağlıklı hücreleri ve dokuları destekleyen, oksidatif stresi azaltan, çok sayıda antioksidan içerir. Ayrıca brokoli doğru pişirildiği zaman kolesterolü bulunan kişiler için de oldukça iyi gelen bir besin kaynağıdır. Bu noktada en önemli şeylerden biri brokoliyi doğru pişirebilmektedir. Aksi halde brokolinin bütün bu işe yarar değerleri kaybetmesine neden olabilir. 

JLAUu_1561034095_6.jpg

Satın alınan brokolinin çiçekli olan kısmının sık, saplarının ise kolay kırılabilecek tazelikte olması gerekmektedir.  Pişirme işlemine geçildiği zaman eğer mümkün ise brokoli buharda pişirilmeli eğer buharda pişirme mümkün değil ise suda haşlama şeklinde yapılmalıdır. Ev ortamında buharlı bir pişirme aleti olmasa dahi büyük olan bir tencerenin içerisine su koyarak ve bu suyunda içerisine bir kap koyarak bu kabın içerisine brokoliyi yerleştirerek buharda pişirmek mümkündür.



6K5b8_1561034279_4332.jpg

Eğer brokoliyi buharda değilde suda haşlamak gerekiyorsa brokolinin üzerini aşmayacak miktarda kaynar su koyulmalı ve brokolinin sap kısımları alt tarafta kalacak şekilde konulmalıdır. Kapak açık olarak yaklaşık 5 dakikayı aşmayacak şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Eğer brokoli 5 dakikadan fazla pişirilir ise eriyen brokoli tüm besin değerlerini kaybedecektir. Bu yüzden brokoli kesinlikle 5 dakikadan fazla pişirilmemesi gerekmektedir. Brokoli pişirildikten sonra hemen kaynadığı sudan alınarak buzlu ya da soğuk bir suya batırılarak şoklama işlemi yapılmalıdır. Daha sonra pişirme işlemi sonlandırılarak brokolinin piştikten sonra yeşil kalması sağlanabilir. Pişirilen brokolinin saklanması için ağzı kapalı bir kap yeterlidir. Yaklaşık 4 ya da 5 gün boyunca brokoli burada saklanabilir.


 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt