iltasyazilim
FD Üye
16 adet milföy hamuru 23 yemek kaşığı arpa şehriye 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir 34 dal brokoli 2 adet havuç Tuz 1 yumurta çörek otu
Hazırlanması:
Arpa şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirin Pişince sıvıyağ, süt ve peynir ile karıştırın Brokoliyi saplarına ayırıp kaynar suda 45 dakika haşlayıp suyunu süzün Bu arada milföy hamurlarını çıkarıp çözdürün Havuçları rendeleyip kendi suyunda pişirin Sebzeleri şehriyeli karışımla karıştırıp tadını kontrol ederek tuz ekleyin Yumurtanın beyazını bu karışıma ilave edin Küçük kek kalıbında yapacaksanız kalıpları yağlayın veya yağlı kâğıt serin Hamurları büzerek kalıba yerleştirin Ortalarına harçtan koyun Kenarlarını bohça şeklimde kapatıp kürdanla tutturun (Kalıp kullanmayacaksanız hamurları üçgen şeklinde kapatın) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Hazırlanması:
Arpa şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirin Pişince sıvıyağ, süt ve peynir ile karıştırın Brokoliyi saplarına ayırıp kaynar suda 45 dakika haşlayıp suyunu süzün Bu arada milföy hamurlarını çıkarıp çözdürün Havuçları rendeleyip kendi suyunda pişirin Sebzeleri şehriyeli karışımla karıştırıp tadını kontrol ederek tuz ekleyin Yumurtanın beyazını bu karışıma ilave edin Küçük kek kalıbında yapacaksanız kalıpları yağlayın veya yağlı kâğıt serin Hamurları büzerek kalıba yerleştirin Ortalarına harçtan koyun Kenarlarını bohça şeklimde kapatıp kürdanla tutturun (Kalıp kullanmayacaksanız hamurları üçgen şeklinde kapatın) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.